eur:
394.99
usd:
368.38
bux:
70403.75
2024. június 24. hétfő Iván
Muhari Eszter az észt Katrina Lehis elleni asszó közben a vívó-világbajnokság női párbajtőr egyéni versenyén a legjobb 32 között a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 18-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hivatalos: Muhari Eszter indulhat a párizsi olimpián

Hivatalossá vált, hogy Muhari Eszter indulhat női párbajtőrben a párizsi olimpián.

A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) kedd esti, legfrissebb olimpiai kvalifikációs listáján már ő szerepel a második európai helyen a női párbajtőrözők között, szerdán pedig a hazai szövetség honlapja arról számolt be, hogy megérkezett a FIE ezzel kapcsolatos hivatalos értesítése.

A magyarok csapatban nem szereztek kvótát ebben a szakágban a párizsi játékokra, így egyéniben lehetett – legfeljebb egy – részvételi jogot begyűjteni, ami eredetileg Kun Annának sikerült. Őt azonban doppingvétség, a holléti nyilvántartáshoz kapcsolódó mulasztás miatt május közepén két évre eltiltották a versenyzéstől.

Az egyéni kvalifikációban szakáganként tíz hely talál gazdára olyan országok vívói körében, amelyek csapatban nem szereztek kvótát. Európának kettő jár, de egy országból csak egy vívó kerülhet így az olimpiai mezőnybe. Ezen a listán az észt Nelli Differt mögött már Muhari Eszter áll a második európai helyen.

A megüresedő pozíciót a FIE értesítése alapján hivatalosan is ő kapta meg. A hazai szövetség kiemeli: ez nem azért történt így, mert magyar vívó helyett magyar került a listára, hanem mert eleve Muhari Eszter állt a következő helyen.

„Rendkívül kettős érzések vannak bennem az elmúlt hónapokkal kapcsolatosan, ami néha a teljesítményemre is hatással volt, bármennyire küzdöttem ellene. Viszont most hatalmas kő esett le a szívemről, és nagyon szeretnék jól szerepelni az olimpián. A történtekről eddig sem nyilatkoztam, többet ezután sem szeretnék” – mondta a hunfencing.hu oldalnak a világranglistán 12. helyezett, 21 éves, négyszeres egyéni magyar bajnok.

Címlapról ajánljuk
Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

A stuttgarti kórházban kezelik a magyar válogatott csatárát, aki a Skócia elleni Eb-csoportmérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. Botka Endre azonnal tudta, hogy nagy a baj, Szoboszlai Dominik szerint változtatni kell a mentők protokollján. Az eset nagy visszhangot váltott ki a nemzetközi futballéletben is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Egyre több a háború a világban – Tényleg jön a harmadik világháború?

Egyre több a háború a világban – Tényleg jön a harmadik világháború?

Az elmúlt években több nagyobb fegyveres konfliktus rázta meg a világot. Oroszország Ukrajna elleni agressziója csak egyike a nemzetközi békét és biztonságot megkérdőjelező eseménynek: a gázai háború folyamatosan fenntartja egy nagyobb közel-keleti konfliktus kitörésének lehetőségét, miközben a térségben még a szíriai, líbiai, jemeni és a szudáni polgárháborúkat sem sikerült rendezni. A magyar kormányzati diskurzusban és egyes nemzetközi körökben pedig már atomcsapásoktól és világháborútól tartanak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×