eur:
395.96
usd:
369.55
bux:
70647.04
2024. június 25. kedd Vilmos
Milánó, 2023. július 25.Kun Anna a francia Marie-Florence Candassamy elleni asszóban a milánói vívó- világbajnokság női párbajtőversenyének negyeddöntőjében 2023. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Doppingvétség - Nem elég, hogy évekre eltiltották Kun Annát?

A világranglista 4. helyén álló magyar vívónő eredményeit visszamenőleg törölték, és súlyos pénzbüntetést is fizetnie kell.

Az M4Sport.hu-n olvasható cikk szerint a 28 éves Kun Anna magyar vívónőnek kétéves eltiltása mellett súlyos pénzbüntetéssel és eredményeinek törlésével súlyosbították a büntetését.

Május közepén tiltották el két évre azért, mert egy éven belül három alkalommal sem találták ott a doppingellenőrök ott, ahol előre megadta, hogy lesz.

Április 5-én jelentette be közleményben, hogy holléti mulasztás miatt van ellene eljárás, dühös és csalódott, de tehetetlen, doppingügyben ugyanakkor egész pályafutása alatt tiszta volt. Jelezte: az eltiltás pályafutása végét is jelentheti, büntetését aránytalannak tartja, tekintettel arra, hogy a tavaly augusztus óta eltelt időben szerzett összes eredményét törölték, és 5000 svájci frankkal rövidülhet meg az eredetileg olimpiai kvótás párbajtőröző.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×