eur:
395.84
usd:
368.69
bux:
69897.73
2024. június 19. szerda Gyárfás
A női párbajtőr kategória győztese, Muhari Eszter, a Tatabányai Sport Club vívója a felnőtt vívó egyéni magyar bajnokság döntőjében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Arénában 2024. május 25-én.
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Már Muhari Eszter áll kvótás helyen a FIE kvalifikációs listáján

A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) legfrissebb olimpiai kvalifikációs listáján már Muhari Eszter szerepel a második európai helyen a női párbajtőrözők között.

A magyar csapat nem szerzett kvótát a párizsi játékokra, így egyéniben lehetett – legfeljebb egy – részvételi jogot begyűjteni, ami eredetileg Kun Annának sikerült. Őt azonban doppingvétség, a holléti nyilvántartáshoz kapcsolódó mulasztás miatt május közepén két évre eltiltották a versenyzéstől.

Az egyén kvalifikációban szakáganként tíz hely talál gazdára olyan országok vívói körében, amelyek csapatban nem szereztek kvótát. Európának kettő kvóta jár, de egy országból csak egy vívó kerülhet így az olimpiai mezőnybe. Ezen a – még nem végleges – listán az észt Nelli Differt mögött a keddi állapot szerint már Muhari Eszter áll a második európai helyen.

Kun Anna eltiltásakor a magyar szövetség jelezte: mostantól azon dolgozik, hogy mielőbb bizonyossá és hivatalossá váljon Muhari Eszter indulása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×