eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gyulay Zsolt, a MOB elnöke a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) együttműködési megállapodásának aláírásán Budapesten 2022. november 10-én. Az együttműködés célja, hogy a közmédia az összes csatornáján bemutathassa a 2024-es párizsi olimpiára készülő, illetve kvótáért küzdő sportolók útját a nyári játékokig.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Gyulay Zsolt: remélem, Milák Kristóf győzni fog a saját magával vívott harcban

A frissen bejelentett állami támogatással biztosított a magyar sportolók felkészülése a párizsi olimpiára – jelezte a MOB elnöke. Gyulay Zsolt az InfoRádióban arról is beszélt, hogy még mindig nehezen megbecsülhető a leendő küldöttség létszáma.

"Egyrészt jó érzés az, hogy olimpia előtt ennyivel arról beszélhetünk: nincs anyagi akadálya a felkészülésnek. Mindenkinek biztosítjuk az edzőtáborozást, megvannak a felkészüléshez szükséges eszközök is, tehát ezen nem fog múlni az olimpiai szereplés" – mondta a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke annak kapcsán, hogy bejelentették: a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága jövőre megközelítőleg húszmilliárd forinttal segíti a párizsi olimpiára és paralimpiára készülő sportolókat, szövetségeket.

Gyulay Zsolt arról is beszélt, hogy MOB vezetése ugyancsak mindent megtesz a sportolókért. Hamarosan például Párizsba utaznak, hogy szemrevételezzék az olimpiai falut és lefoglalják a magyar csapat szálláshelyeit. Ezzel párhuzamoson, folyamatosan konzultálnak a sportági szövetségekkel, hogy minél zökkenőmentesebben folyjon a felkészülés.

A Magyar Olimpiai Bizottság vezetője különösen fontosnak tartja, hogy az ötkarikás játékok a béke szigeteként jelenjenek meg, hiszen napjainkban egyre nagyobb a háborús feszültség a világban.

Az olimpia azonban Gyulay Zsolt szerint jó lehetőséget ad a megbékélésre.

Kiemelte annak fontosságát, hogy a világverseny visszatér Európába, ezért úgy vélte, ez egy egészen különleges esemény lesz. Egyben reményét fejezte ki, hogy a feszült nemzetközi politikai helyzet nem fogja elrontani a versenyek hangulatát, hiszen az olimpiát már mindenki nagyon várja.

Gyulai Zsolt nem akart találgatásokba bocsátkozni a magyar olimpiai csapat nagyságát illetően. Csak annyit mondott: 160-180 közötti kvótára számítanak, bár a cél az, hogy meghaladják a tokiói 173-at. A MOB elnöke szerint még sok minden változhat, hiszen

szinte mindegyik sportágban van esély a kijutásra.

Milák Kristóffal kapcsolatban csupán annyit mondott, hogy szerinte a történtek csak a sportolóra és az edzőjére tartoznak. Bárkinek lehet persze véleménye, de ez akkor is a kettejük ügye. Ugyanakkor Gyulay Zsolt azt mondta, reméli, hogy Milák Kristóf sikerrel vívja meg a harcát saját magával és végül győztesen fog kijönni belőle.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×