eur:
395.14
usd:
370.78
bux:
65156.26
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Jean Todt is megszólalt az F1 bizonytalan szezonkezdésével kapcsolatban

A szezonnyitónak tervezett Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szervezői, valamint Victoria állam kormányzata folyamatosan tárgyal az autós gyorsasági világbajnokság irányítóival arról, hogy megtartható-e márciusban az év első versenye.

A tartományi vezetés szóvivője a Reuters brit hírügynökségnek azt mondta, számukra a legfontosabb a lakosság egészségének megőrzése, közben azonban szeretnék fenntartani a lehetőséget, hogy minden idei nagy sporteseményüket megrendezhessék.

Hétfőn több autósporttal foglalkozó nemzetközi szaklap is arról számolt be, hogy Melbourne helyett Bahreinben kezdődhet az F1-es idény, az ausztrál futamot pedig egy későbbi időpontban pótolhatják. Ezt azzal indokolták, hogy Ausztráliában szigorú intézkedéseket, többek között 14 napos kötelező karantént vezettek be a beutazóknak a koronavírus-járvány miatt.

"További részletek a következő hetekben várhatók, az egyeztetések lezárását követően" - írták közleményükben az Ausztrál Nagydíj szervezői.

A belépőjegyeket még nem kezdték el árulni Ausztráliában. A Forma-1 irányítói a rekordhosszúságú, 23 futamos versenynaptár első viadalát március 21-re tervezték Melbourne-be, míg a bahreini GP-t egy héttel későbbre, március 28-ra írták ki.

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke szerint a pandémia miatt

az idei év első fele "nem tűnik olyannak, amelynek során megközelítőleg normális szezont tudunk teljesíteni".

A sportvezetőt több internetes szaklap is idézte kedden, a 74 éves francia szakember azt mondta, arra számít, hogy "a következő napokban számtalan lehetséges változtatásról hallunk majd különböző versenynaptárokat illetően, és nem csak a Forma-1-ben". Todt hozzátette, a járvány "sajnos még nem múlt el, korlátozások most is vannak, a vírus pedig változatlanul fertőz".

A tavalyi idénynyitó versenyhétvégét nem tudták megrendezni Melbourne-ben a koronavírus-járvány miatt, és később sem került rá sor, a szezon pedig csak júliusban, Ausztriában kezdődhetett el, és végül 22 helyett csupán 17 futamos volt. Bahreinben tavaly két versenyt is rendeztek, november végén Bahreini Nagydíj, december elején Szahíri Nagydíj néven.

A Magyar Nagydíjra tavaly július 19-én, zárt kapuk mögött került sor a Hungaroringen, az idei naptárban pedig augusztus 1-jei dátummal szerepel a mogyoródi versenyhétvége.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×