eur:
385.18
usd:
355.33
bux:
69381.74
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter
Nyitókép: Pixabay.com

Ennyit hoz a konyhára Magyarországnak az Eb-részvétel

Eurómilliókról van szó, vagyis forintmilliárdokról; a jutalomeső "nem érhet véget", ha a menetelés az Eb-n is kitart.

Az AIPS összeállítást közöl arról, mi történik a "magyar zsebben" a magyar válogatott csütörtök esti, Izland elleni győzelmével, a kijutással a 2021-re tolt labdarúgó-Eb-re.

A megismerhető adatok szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség kasszájába pusztán az Eb-részvétel által 9,25 millió euró vándorol, ami friss árfolyamon számolva 3,285 milliárd forint. Ez a pénz egyébként mind a 24, a kijutást kiharcolt országnak jár, Észak-Macedóniától Angliáig.

A summa tovább hízik, ha lesz keresnivalója Marco Rossi csapatának a részben hazai rendezésű tornán,

egy csoportkörös győzelemért 532 milliónyi, egy döntetlenért fele ennyi euró jár.

Amely nemzet a csoportkörből továbblép, nyolcaddöntősként számíthat 2 millió euróra (710,15 millió forint), negyeddöntősként 3,25 millió euróra (1,15 milliárd forint), elődöntésként 5 millió euróra (1,75 milliárd forint). A finalista 10 millió eurót kap (3,55 milliárd forint), ha győz a döntőben, itt a "vigaszdíj" 7 millió euró.

Ha tehát az Európa-bajnok mindegyik csoportmeccsét megnyeri, 34 millió euróra számíthat (10 milliárdos nagyságrend), ez az összeg 2016-ban 27 millió volt.

Magyarország 2021. június 15-én, 19-én és 23-án játszik az új Puskásban, a csoportellenfelek: Portugália, Franciaország és Németország.

Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely a német EP-kampányról: ne mondjunk semmit, de úgy, mintha mondanánk valamit
aréna

Prőhle Gergely a német EP-kampányról: ne mondjunk semmit, de úgy, mintha mondanánk valamit

A német politikának most nincs olyan egységes víziója, mint az ország újraegyesítésekor volt, ráadásul a politikusainak Európáról sincs kiforrott elképzelése – mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Prőhle Gergely. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója beszélt a német gazdaság gondjairól, az AfD karanténjáról és a kormánykoalíció széthúzásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Súlyos a munkaerőhiány Magyarországon - Miért ilyen nagy a gond?

Súlyos a munkaerőhiány Magyarországon - Miért ilyen nagy a gond?

Tavaly a magyarországi cégek közel háromnegyede (73%-a) nehezen talált megfelelő képzettséggel bíró dolgozókat az üres álláshelyeik betöltésére, miközben ez a ráta öt évvel ezelőtt még „csak” 51% volt – derül ki a ManpowerGroup nemzetközi felméréséből. Az Eurobarometer kutatása szerint a hazai kkv-k 66%-a a munkaerőhiány egyik fő okának azt tartja, hogy a meghirdetett állásokra jelentkezők nem rendelkeznek megfelelő végzettséggel, készségekkel vagy tapasztalattal. Az így vélekedő hazai cégek aránya jóval meghaladja az uniós átlagot (54%). E tekintetben a kkv-k csak Észtországban és Szlovákiában látják rosszabbul a helyzetet az EU-n belül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×