eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az új Puskás Ferenc Stadion makettje az 500 nappal a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzése előtt tartott sajtótájékoztatón a stadion látogatóközpontjában 2019. január 29-én. A jövő évi kontinenstornának 12 város ad otthont. Budapesten három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sportközgazdász: sokrétű lesz Magyarország bevétele az Eb-részvétel miatt

Dénes Ferenc szerint a magyar futballnak önmagában is jó marketing, hogy Marco Rossi csapata Eb-résztvevő, és bár az UEFA gondolkodhat azon, hogy egyetlen helyre tegye át a tornát, ezt most nem tartja valószínűnek.

Hogy mit hoz az MLSZ konyhájára a csütörtök esti "magyar-izlandi", illetve a kijutás a 2021-es labdarúgó-Eb-re, azt korábban már részletesebben is ecseteltük, azonban Dénes Ferenc sportközgazdász további nyereségeről is szólt az InfoRádióban.

Először is leszögezte: a kijutásért járó bő 3 milliárd forint rengeteg pénz, de a magyar labdarúgás "kitüntetett helyzetéből adódóan azért nem meghatározó, de fontos".

"Az esemény rengeteg pénzt hoz az ország a turizmus révén, hiszen egy ilyen nagyságrendű fesztivált megrendezni is komoly bevételt jelent, valamint nagyon nagy marketinget is a magyar labdarúgás számára" - vélekedett.

A csütörtöki mérkőzés ráadásul "megerősítette a magyar labdarúgásnak azt a helyét, amelyet az elmúlt 2-3 évben kivívott", kiderült, hogy "nem véletlenszerűen vannak a jó eredményeink", ám így is csak egy

"részállomás, ahol tartunk most".

Az eseményhez kapcsolódó bevételek megítélése szerint annál is fontosabbak, hiszen a magyar labdarúgás infrastruktúrájába a közelmúltban komoly befektetés történt, felépült például nagyságrendileg 150 milliárd forintért az új Puskás Stadion.

Ismert, felröppent olyan hír is nemrég, hogy a 12 rendező város helyett az utazások minimalizálása végett a korábbiakhoz hasonlóan mégis egyetlen rendezője lenne a foci-Eb-nek, mégpedig Oroszország, emiatt Szabados Gábor sportközgazdász az InfoRádióban figyelmeztetett is, hogy ez eurószázmilliós mínuszt jelentene Magyarország számára.

"Jó és helyes, hogy

alternatívákban gondolkodik az UEFA, nem szolgáltathatja ki magát annak, hogy áprilisban kelljen gondolkodnia azon, hogy s mint legyen.

Úgy látom, mindenki abban reménykedik, hogy tavaszra normalizálódik a helyzet, és visszaszorítható lesz a járvány. Mindenki sokat fektetett abba, hogy házigazda legyen" - mondta erről Dénes Ferenc.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×