eur:
392.13
usd:
366.34
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője (k) ünnepel, miután 2-1-re győztek a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában játszott mérkőzésen Glasgowban 2020. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI/AP/PA/Andrew Milligan

Rebrov eltervezte, a csapat megcsinálta - nyilatkozatok, "hogyantovább"

A Ferencváros edzője szerint a Celtic személyében az eddigi legerősebb ellenfelet győzték le. A zöld-fehérek készülhetnek a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörére, ahol akár azzal a Dinamóval is találkozhatnak, amely tavaly megállította őket.

„Ez egy rossz este volt a Celtic számára. Nincsenek kifogások. Kínos” – írta a Twitteren Chris Sutton, a Premier League korábbi bajnoka és gólkirálya, a skót csapat egykori játékosa, jelenleg szakértő. A szerda estét pedig az FTC tette kínossá a glasgow-iaknak, ugyanis nagy bravúrral, remek helyzetkihasználással 2-1-re nyert, így továbbjutott a BL-selejtezőben.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, csapata az eddigi legerősebb ellenfelével találkozott az európai kupaporondon, még a CSZKA Moszkvánál is nehezebb feladata volt az együttesnek.

„Minden a terv szerint alakult, így terveztem a játékunkat. A gyors gól persze segített a helyzeten, az ellenfél pedig talán nem lőtt eleget, csak sokat birtokolta a labdát.

De nem a labdabirtoklás számít egy meccsen, hanem, hogy ki hány gólt szerez”

– mondta az ukrán szakvezető.

Hozzátette: próbáltak a gyors kontrákra építeni, a villámgyors Tokmac Nguen pedig kihasználta erősségét.

„Nagyon tetszett, ahogy felépítettük a támadásainkat.

Nagyon erős ellenféllel mérkőztünk meg, ezért elégedett vagyok.”

Glasgow, 2020. augusztus 26.
Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa (j) gólt szerez a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án.
MTI/EPA/Reuters/Russel Cheyne
Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa (j) gólt szerez a Celtic Glasgow ellen MTI/EPA/Reuters/Russel Cheyne

Az első gólt szerző Sigér Dávid a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak elmondta, végig lelkiismeretesen futballoztak, így sikerült győzniük. Szerették volna sokkal többet birtokolni a labdát, de a Celtic nagy tempóban, jól futballozott.

„A bemelegítésnél ezt gyakoroltuk, négyszer-ötször elrúgtam hasonló helyről a labdát, de csak az utolsó lövésnél ment annyira jól a labda, mint a gólomnál. Mindez azonban mit sem ért volna, ha a csapat nem küzd ekkorát. Borzasztó nehéz mérkőzés volt,

nem mi szabtuk a játék ritmusát,

de utólag azt mondom, minden egyes megtett centiméter megérte” – mondta góljáról.

Az ellenfélnél

Neil Lennon, a vesztes skótok vezetőedzője rendkívül csalódott volt, mert úgy érezte, végig uralták a mérkőzést,

két "hülye" gólt kaptak, és egyéni hibák vezettek a vereséghez.

„A meccs könnyebb volt, mint amilyenre számítottam, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeket, hiába volt sok. Nem mondom, hogy a Ferencváros rossz csapat, mert nem az, de annyira uraltuk a meccset, hogy győznünk kellett volna” – vélekedett az edző, aki szerint

néhány játékosán az érződött, hogy nem akar az együttesben focizni.

A Celtic legutóbb 2005-ben nem jutott be a BL-ben legalább a harmadik selejtezőkörbe.

Az FTC eddig megismételte tavalyi eredményét, hiszen akkor is bekerült a harmadik fordulóba, ahol végül a Dinamo Zagreb állította meg. A horvátokkal ezúttal is összekerülhet a Fradi a jövő hétfői sorsoláson. A magyar bajnok nincs a kiemelt csapatok között, így ezeket az ellenfeleket kaphatja meg:

  • Young Boys (svájci),
  • Crvena zvezda (szerb),
  • Qarabag (azeri),
  • Maccabi Tel-Aviv (izraeli),
  • Dinamo Zagreb (horvát).

Ha a Ferencváros megnyeri a következő mérkőzését a BL-ben, biztosan ott lesz valamelyik európai kupasorozat csoportkörében. A harmadik kör után a rájátszás jön, ahol a győztes bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe, a vesztes pedig az Európa-ligában folytathatja. A rájátszásban már kétmeccses párharcokat rendeznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×