eur:
394.42
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Polgár Judit: nem az a lényeg, hogy a gyerekek sakkbajnokok legyenek

Polgár Judit Sakkpalota és Sakkjátszótér nevű programjait szeptembertől már Kínában is alkalmazni fogják. Minden idők legjobb női sakkozója az InfoRádiónak azt mondta, a kínai iskoláskorú gyerekek és a pedagógusok is nagyon érdeklődtek a program iránt.

Magyarországon 2013 óta választható tantárgy és a magyar nemzeti alaptanterv része a sakk. A Sakkpalota és Sakkjátszótér program a világon mindenhol ismert, de Polgár Judit karrierje is jó hívószó, a kettő egyvelegéből bontakozott ki 2016-ban egy együttműködés egy kínai cég és minden idők legjobb női sakkozója között, így most már Kínában is megismerkedhetnek a programmal a gyermekek.

A Sakkjátszótér és Sakkpalota nemcsak óvodás és iskolás korú gyermekeknek szól, hanem pedagógusoknak is, s most bevezetik Kínában - mondta Polgár Judit.

"A cég nagyon lelkes és elszánt, mindent megtesz azért, hogy Kínában is egyre népszerűbb legyen a program, szeptembertől bekerül az oktatási és saját intézményeikbe is"

- tette hozzá.

A tanulást segíti a sakk

Magyarországon már 2013 óta ismert a módszer, így van némi tapasztalat. A gyermekek nagyon aktívak, kreatívak és lelkesek, nem különben a pedagógusok, akik szintén nagyon élvezik az órákat - mesélte Polgár Judit.

Az egésznek az a lényege, hogy pedagógiával keverve, de a sakktáblán történik a játék. Nagyon játékosan és kreatívan, végtelen lehetőségekkel rendelkezik a program - tette hozzá.

"Nem az a lényeg, hogy a gyerekek sakkbajnokok legyenek, és kupát nyerjenek, hanem az, hogy

olyan gondolkodásmódot sajátítsanak el, ahol örömmel, de nagyon aktívan és sok önbizalomnövelő játékkal tudnak fejlődni

- legyen ez írás, koordináció, mozgás, csapatmunka, felelősségvállalás, döntéshozatal, logikus gondolkodás, kombinációs képesség - amit kicsiként, de később felnőttként is tudnak hasznosítani. A legjobb visszajelzés, hogy akik használják, azok jól érzik magukat, miközben fejlődnek" - mesélte Polgár Judit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×