eur:
389.63
usd:
362.02
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ha nyer ma a Videoton, biztosan továbbjut

A Videoton ma este a továbbjutásért játszik az Európa Ligában. Ha a fehérváriak legyőzik a belga Genket, a csoport további három (egy mai, s két decemberi) mérkőzésének eredményétől függetlenül továbbjutnak.

"A találkozón annyi kockázatot fogunk vállalni, mint amennyit a Genk megenged számunkra" - nyilatkozta szerdai sajtótájékoztatóján a portugál szakvezető, aki szerint a korábbi válogatott kerettag kapust, Köteles Lászlót foglalkoztató belga együtteshez hasonlóan főképp abban erős, hogy biztonságos védekezésből jól tud ellentámadásba lendülni.

"Nekünk éreznünk és értenünk kell a játék momentumait, hogy mikor kell előrébb lépni és hátrább húzódni a mérkőzés folyamán." - tette hozzá.

A Videoton győzelemmel továbbjut a csoportból, ugyanakkor Paulo Sousa szerint ha nem nyer a gárda, akkor egyszerűen "tovább kell lépni, nem szabad sokat foglalkozni a helyzettel". Ebben az esetben még mindig javítási lehetőségnek kínálkozik a Sporting elleni lisszaboni zárómérkőzés, de akkor elképzelhetően már a Basel kezében (is) lesz a Vidi sorsa.

Visszafogottan nyilatkozott Sándor György csapatkapitány is: "A szívünk nem vihet el minket olyan irányba, ami a taktika rovására megy. Meg kell találnunk a támadás és a védekezés közötti egyensúlyt. Úgy kell kockáztatnunk, hogy közben ne nyíljunk ki." A fehérváriak alapcsapatuk tagjai közül csak a sérült Stopirára nem számíthatnak.

A Genk a legutóbbi hat mérkőzéséből csak egyet nyert meg, minden sorozatot figyelembe véve. Érdekes, hogy éppen a Gent elleni bajnokit nyerte meg - Gentben a Videoton is győzött az Európa Liga selejtezői során. A belga bajnokságban éppen úgy a negyedik helyen áll, mint a Videoton a magyarban.

Mario Been, a Genk vezetőedzője elmondta, tanítványai a legutóbbi bajnokin nem játszottak elfogadhatóan (3-1-re kikaptak a Cercle Bruges-től), de reméli, ezen túltették magukat a futballisták és a Videoton ellen más arcukat mutatják.

"Riválisunk arra játszik majd, hogy kihasználja az esetleges hibáinkat, de ezt az esélyt nem szabad megadnunk, mert akkor komoly bajba kerülhetünk" - nyilatkozta a tréner.

A szerdai sajtótájékoztatón részt vett Köteles László, a Genk magyar kapusa is, aki elmondta, Székesfehérváron legutóbb még a Diósgyőr játékosaként járt. "Minden futballista, aki külföldön futballozik, annak megtiszteltetés és jó érzés, hogy saját hazája csapata ellen játszik. Remélem, mind a két szemem nevetni fog, és továbbjutunk a csoportból" - mondta Köteles. Sikerült felépülnöm, de minden edzés után érzem a sérülésem maradékát. Már százszázalékos edzésmunkát végzek, készen állok, de a szakmai stábon múlik, mikor térek vissza. Mindegy hol vagyok, a lényeg, hogy nyerjünk."

Az EL G csoportjában négy forduló után a Genk áll az élen nyolc ponttal, második a Videoton FC hattal. A Basel öt pontjával a harmadik, míg a kétpontos Sporting CP a sereghajtó. A találkozó 19.05 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×