eur:
404.21
usd:
373.83
bux:
74509.8
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 22:  Actor Ron Ely attends the Paley Center for Media and the Warner archive collection Retro TV Action-Adventure-Thon on September 22, 2012 in Los Angeles, California.
Nyitókép: Tibrina Hobson/Getty Images

Meghalt Ron Ely, a klasszikus tévés Tarzan

A színész még szeptember végén hunyt el Los Alamos-i otthonában, lánya azonban csak most hozta nyilvánosságra a hírt.

86 éves korában elhunyt Ron Ely amerikai színész, aki leginkább Tarzan szerepéről ismert az 1960-as évek azonos című televíziós sorozatából - írja a BBC híradása nyomán az Index.

Lánya, Kirsten Casale Ely Instagram-posztjában azt írta: "A világ elvesztette az egyik legnagyobb embert, akit valaha ismert - és én is elvesztettem az apámat."

A Tarzan sorozatot eredetileg az NBC tévécsatorna sugározta 1966 és 1968 között. Készítése közben a színésznek több csontja is eltört kaszkadőrmutatványok közben, sőt, állatok is támadtak rá. Az 1980-as években más sikeres televíziós műsorokban is szerepelt, többek között a The Love Boat vígjátékban, valamint a Wonder Woman című filmben Lynda Carter címszereplő mellett. 2001-ben vonult vissza a színészettől és írni kezdett, két krimit is kiadott. Később rövid időre visszatért a színészethez az Expecting Amish című 2014-es filmben.

Az 1980-as évek elején a Miss America szépségverseny házigazdájaként is ismert volt, ahol megismerkedett feleségével, Valerie-vel. A párnak három gyermeke született.

Ron Ely szeptember 29-én halt meg Los Alamos-i otthonában, Kaliforniában. Lánya szerdán jelentette be a halálhírét Instagram-posztban: "Az apám olyan valaki volt, akit az emberek hősnek neveztek. Színész, író, edző, mentor, családapa és vezető volt. (...) Számomra ő volt a legnagyobb".

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Többek között a dübörgő gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a hangulatot ma a tőzsdéken, az amerikai piacnyitás előtt érkeznek például a nemrég botrányba keveredett McDonald's friss számai. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában óvatos elmozdulások vannak egyelőre, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×