eur:
389.02
usd:
359.2
bux:
66422
2024. február 26. hétfő Géza
Nyitókép: Pixabay

Megműtötték a Nemzeti Színház balesetet szenvedett két színészét

A Nemzeti Színház belső vizsgálatot indított a pénteki baleset körülményeinek kivizsgálására, hétfőn pedig értesülések szerint társulati ülés lesz.

Ahogy az Infostart is megírta, kórházba kellett vinni Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, miután megsérültek a pénteki Rómeó és Júlia című előadás közben a Nemzeti Színházban. A baleset a második felvonás közben történt, az előadást félbeszakították.

A színház közleményéből nem derült ki, pontosan hogyan sérültek meg. Belső vizsgálat indult az eset körülményeinek felderítésére.

Az RTL Híradóban vasárnap este elhangzott: a két színészt megoperálták, állapotuk stabil, de még kórházban tartják őket. A csatorna értesülése szerint hétfőre társulalti ülést hívott össze Vidnyánszky Attila vezérigazgató.

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Mihályi Győző a híradónak elmondta, hogy a színháznak kötelező vizsgálatot végeznie, meghallgatnia azokat, akik a helyszínen voltak a baleset idején, feltárni az esetleges mulasztásokat. Mihályi úgy tudja, a színháznak kártérítési kötelezettsége is van, ha a színház vétett valamit. Elmondása szerint a színháznak kötelező biztosítást kötnie a színészekre, és a magaslatok esetében korláttal vagy fényjelzéssel biztosítani, hogy ne történjen baleset.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a híradó kérdésére közölte, hogy még senki nem tett feljelentést az ügyben. A Nemzeti Színház nem kívánt nyilatkozni.

Címlapról ajánljuk
Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével indul a a parlamenti tavasz. Köztársasági elnököt választhat és Svédország NATO-tagságát is megszavazza az Országgyűlés hétfőn, a tavaszi ülésszak első napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Figyelmeztetést adott ki a Ryanair, drágábbak lehetnek a tervezett utak

Figyelmeztetést adott ki a Ryanair, drágábbak lehetnek a tervezett utak

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary bejelentette, hogy a Boeing repülőgépek késedelmes leszállítása miatt idén nyáron magasabb viteldíjakra számíthatnak a nyaralók. O'Leary kijelentette, hogy az eredetileg márciusra várt 57 darab Boeing 737 Max 8200-as késedelmes érkezése miatt a nyári szezonra csak 40-45 gépet tudnak időben leszállítani. A légitársaság a késedelmes repülőgépek okozta kapacitáshiányra hivatkozva akár 10%-os viteldíj-emeléssel is számol – írja a BBC.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×