eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója a Jelen/Lét Fesztivál sajtótájékoztatóján a Nemzeti Színházban 2023. március 9-én. Március 19-én kezdődik a nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten; a VI. Jelen/Lét Fesztivál kilenc napja alatt 15 társulat mutatkozik be a Nemzeti Színházban.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Lemondott Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjáról

A pénteki baleset hatására döntött így, elhatározását közölte a teátrum hétfői állománygyűlésén - értesült a Magyar Nemzet. Ezt később az MTI is megerősítette.

A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát - írják a Semmelweis Egyetem honlapján.

A rendkívüli társulati ülésen Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója a társulat szinte valamennyi művészének jelenlétében bejelentette, lemond a Nemzeti Színház vezetéséről.

"Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert" - olvasható a teátrum közlése a Magyar Nemzet weboldalán.

Később az MTI azt írta egy közlemény alapján:

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról.

Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert.

A baleset

A baleset előadás közben, de a díszlet nézők által nem látható részén történt. A szerencsétlen esetet megelőzően Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen.

Bódis Kriszta közösségimédia-oldalán újabb részletekről számolt be az esetről:

„Ez borzasztó! Imádkozom értük! Két kiskamasz unokahúgom ott volt az előadáson, azóta is hatása alatt vannak a szörnyű balesetnek. Amikor kiterelték őket, egyikük bent felejtette a telefonját, visszaszaladt, s akkor már négy mentő állt a színház előtt, a sebesültek vértócsában feküdtek, Szász Júlia színésznő jajgatott: 'nem akarok meghalni, élni akarok!'” - írja bejegyzésében.

Bódis Kriszta a történésekhez hozzáteszi, információk szerint korábban többen is jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak – a Rómeó és Júlia rendezőjének –, hogy a díszlet életveszélyes.

Horváth Lajos Ottó állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak. Mindkét színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos, de stabil és nem életveszélyes.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×