eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
A Nemzeti Színház épülete Budapesten 2020. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Mentő vitte el a Nemzeti Színház két művészét

A hivatalos közlésből nem derül ki, hogy mi is történt a péntek esti előadáson. Az Index azonban úgy tudja, hogy a két színész díszlet felső emeletéről zuhant több métert hátrafelé.

Mentők vitték kórházba a Nemzeti Színház két színművészét, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, miután megsérültek a pénteki Rómeó és Júlia c. előadás közben – olvasható az intézmény Facebook-oldalán megosztott közleményben, amit a vezérigazgató, Vidnyánszky Attila írt.

A bejegyzésben az áll, a baleset miatt a második felvonást félbe kellett szakítani. A sérült színészekhez rövid időn belül megérkeztek a mentősök, akik szakszerűen ellátták, majd kórházba szállították őket. Az igazgató hozzáteszi, hogy a színészek a körülményekhez képest jól vannak, a baleset körülményeit pedig még vizsgálják.

Az azonban a közleményből nem derül ki, mi is történt a két művésszel.

Az Index úgy tudja, hogy a baleset a színfalak mögött történt, valószínűleg a színpad és kulisszák határán. A lap információi szerint a két színész a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedhettek, hogy több hónapig is eltarthat a felépülésük. Az éjjel megműtötték őket.

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a napokban rendkívüli társulati ülést tart a társulatnak.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×