eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
A Nemzeti Színház épülete Budapesten 2020. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Mentő vitte el a Nemzeti Színház két művészét

A hivatalos közlésből nem derül ki, hogy mi is történt a péntek esti előadáson. Az Index azonban úgy tudja, hogy a két színész díszlet felső emeletéről zuhant több métert hátrafelé.

Mentők vitték kórházba a Nemzeti Színház két színművészét, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, miután megsérültek a pénteki Rómeó és Júlia c. előadás közben – olvasható az intézmény Facebook-oldalán megosztott közleményben, amit a vezérigazgató, Vidnyánszky Attila írt.

A bejegyzésben az áll, a baleset miatt a második felvonást félbe kellett szakítani. A sérült színészekhez rövid időn belül megérkeztek a mentősök, akik szakszerűen ellátták, majd kórházba szállították őket. Az igazgató hozzáteszi, hogy a színészek a körülményekhez képest jól vannak, a baleset körülményeit pedig még vizsgálják.

Az azonban a közleményből nem derül ki, mi is történt a két művésszel.

Az Index úgy tudja, hogy a baleset a színfalak mögött történt, valószínűleg a színpad és kulisszák határán. A lap információi szerint a két színész a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedhettek, hogy több hónapig is eltarthat a felépülésük. Az éjjel megműtötték őket.

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a napokban rendkívüli társulati ülést tart a társulatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×