eur:
393.96
usd:
364.65
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
LONDON, ENGLAND - JUNE 16: (EDITORIAL USE ONLY) John Lydon of Public Image Ltd performs on stage at O2 Forum Kentish Town on June 16, 2022 in London, England. (Photo by Jim Dyson/Getty Images)
Nyitókép: Jim Dyson/Getty Images

Indulna az Eurovíziós Dalfesztiválon a Sex Pistols egykori frontembere

John Lydon, alias Johnny Rotten Alzheimer-kórban szenvedő feleségéhez, Norához írt szerelmes dalával képviselné Írországot.

Írország képviseletében indulna John Lydon és zenekara, a Public Image Ltd az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. A punklegenda Sex Pistols egykori frontembere feleségéhez írt dalt.

A Hawaii című szám szerelmes levél Norához, aki csaknem 50 éve a felesége és Alzheimer-kórban szenved - közölte hivatalos oldalán az énekes.

"A dal mindenkihez szól, aki kemény időkön megy keresztül élete útján egy hozzátartozójával. Egyben annak a reménynek az üzenete, hogy a szeretet végül mindent legyőz" - fogalmazott a 66 éves Lydon, aki a hetvenes évek második felében Johnny Rotten néven forgatta fel a zene világát a Sex Pistols punkcsapat élén.

A PiL február 3-án a dublini közszolgálati csatorna, az RTE versenyén öt másik előadó társaságában száll harcba azért, hogy Írországot képviselhesse az Eurovíziós Dalfesztiválon. Lydon szülei Írországban születtek, ő maga brit állampolgár.

Az idei dalfesztivált Liverpoolban rendezik május 9. és 13. között. A házigazda eredetileg Ukrajna lett volna, mivel tavaly az ukrán Kalush Orchestra nyert a Stefania című dallal, ám Kijev az orosz-ukrán háború miatt visszalépett a rendezéstől.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×