eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Vlagyimir Putyin hivatalban lévő orosz államfő választási kampányaktivistákhoz beszél Moszkvában 2024. január 31-én, miután nyilvántartásba vette elnökjelöltként az orosz Központi Választási Bizottság. A párton kívüliként, de a kormányzó Egységes Oroszország támogatásával induló Putyin a negyedik bejegyzett államfőjelölt. Az elnökválasztást Oroszországban 2024. március 15. és 17. között rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko

A Pentagonban a balti államokat féltik

Az amerikai védelmi miniszter szerint ha az oroszok győznek Ukrajnában, Putyin nem áll meg.

Lloyd Austin amerikai védelmi minisztert a Képviselőház fegyveres szolgálatokkal foglalkozó testülete hallgatta meg kórházi kezelése kapcsán, de az amerikai védelmi minisztert kérdezték az ukrajnai háborúról is − írja a Portfolio a Newsweek cikkére hivatkozva.

A politikus azt mondta: szerinte nem fog leállni Vlagyimir Putyin, ha győz Ukrajnában, „még több agressziót” hajt majd végre a régióban. Az amerikai vezető szerint ez más diktátorokat is felbátoríthat szerte a világon háborús cselekmények végrehajtására.

Austin úgy látja, a NATO-n belül kifejezetten komoly veszélyben vannak a balti államok.

„Ők ismerik Putyint, tudják, mire képes. Teljesen őszintén, ha Ukrajna elbukik, szerintem a NATO háborúba kerül Oroszországgal” – jelentette ki a Pentagon vezetője.

A védelmi miniszter kritizálta a törvényhozást is amiatt, hogy túl sokáig vesztegelnek Ukrajna további támogatásával kapcsolatosan, ez pedig az egész NATO-ra negatív hatással van.

„A szövetségeseinket aggasztja ez az üzenet. Már most is hatással van a dolog az ukrán katonák moráljára. Ha ezen az úton folytatjuk, ajándékot adunk Putyinnak, ezt pedig igazán nem szeretnénk” - mondta Austin.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×