eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Vlagyimir Putyin hivatalban lévő orosz államfő választási kampányaktivistákhoz beszél Moszkvában 2024. január 31-én, miután nyilvántartásba vette elnökjelöltként az orosz Központi Választási Bizottság. A párton kívüliként, de a kormányzó Egységes Oroszország támogatásával induló Putyin a negyedik bejegyzett államfőjelölt. Az elnökválasztást Oroszországban 2024. március 15. és 17. között rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko

A Pentagonban a balti államokat féltik

Az amerikai védelmi miniszter szerint ha az oroszok győznek Ukrajnában, Putyin nem áll meg.

Lloyd Austin amerikai védelmi minisztert a Képviselőház fegyveres szolgálatokkal foglalkozó testülete hallgatta meg kórházi kezelése kapcsán, de az amerikai védelmi minisztert kérdezték az ukrajnai háborúról is − írja a Portfolio a Newsweek cikkére hivatkozva.

A politikus azt mondta: szerinte nem fog leállni Vlagyimir Putyin, ha győz Ukrajnában, „még több agressziót” hajt majd végre a régióban. Az amerikai vezető szerint ez más diktátorokat is felbátoríthat szerte a világon háborús cselekmények végrehajtására.

Austin úgy látja, a NATO-n belül kifejezetten komoly veszélyben vannak a balti államok.

„Ők ismerik Putyint, tudják, mire képes. Teljesen őszintén, ha Ukrajna elbukik, szerintem a NATO háborúba kerül Oroszországgal” – jelentette ki a Pentagon vezetője.

A védelmi miniszter kritizálta a törvényhozást is amiatt, hogy túl sokáig vesztegelnek Ukrajna további támogatásával kapcsolatosan, ez pedig az egész NATO-ra negatív hatással van.

„A szövetségeseinket aggasztja ez az üzenet. Már most is hatással van a dolog az ukrán katonák moráljára. Ha ezen az úton folytatjuk, ajándékot adunk Putyinnak, ezt pedig igazán nem szeretnénk” - mondta Austin.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×