eur:
385.36
usd:
355.04
bux:
67819.04
2024. május 21. kedd Konstantin
Golyó által kilyukasztott katonai sisak a törmelék között egy kijevi utcán 2022. február 26-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen.
Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Iszonyú veszteségeket szenvedhetett el a híres orosz elitalakulat

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma vasárnapi hírszerzési jelentése ezúttal az elit orosz légideszant alakulat (VDV) állományának állapotával foglalkozott.

A bejegyzés a légideszantosok augusztus 2-i napja kapcsán készült, melynek kapcsán a jelentésben a britek megjegyzik, hogy napjainkig nem tisztázott azon elit VDV-s katonák száma, akik életüket vesztették a másfél éve dúló háború során.

Felidézik: egy videóüzenetben a VDV parancsnoka, Mihail Teplinszki tábornok elmondta: 8500 olyan deszantosról tud, akik megsérültek a "különleges katonai művelet" során, de később visszatértek a frontvonalra, vagy el sem hagyták azt. A videót nem sokkal a közzététel után törölték a védelmi minisztérium csatornáiról - írta a Portfolio a Twitter-bejegyzést idézve.

A tábornok azt nem közölte, hogy hány katona vesztette életét a háború során, vagy hányan sérültek meg olyan súlyosan, hogy később nem tudták újra a frontra küldeni őket, de az általa közölt 8500 fős szám erősíti azt az elképzelést, hogy az eredetileg 30 ezres alakulat minden második katonája meghalt, vagy megsérült a konfliktus alatt.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 21. 14:52
×
×
×
×