eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
Lakóépületbe csapódott drón darabjait vizsgálja egy rendőr Kijevben 2023. július 13-án. Az iráni gyártmányú Sahíd drónokkal végrehajtott éjszakai légitámadás-sorozatnak egy halottja és négy sebesültje van az ukrán fővárosban.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Hiperszonikus fegyverekkel támadtak az oroszok

Az orosz erők vasárnapra virradóra ismét drónokkal és rakétákkal támadták Ukrajna több régióját az ukrán légierő bejelentése szerint. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt közölte, találat ért egy Harkiv megyében lévő vérellátó központot is, többen meghaltak, sebesültekről is tudni.

Az ukrán légierő vasárnap azt közölte, hogy az orosz fél az éjszaka folyamán több tucat, iráni gyártmányú drónt, valamint hiperszonikus és manőverező robotrepülőgépet indított ukrán területek ellen. A légvédelem lelőtt 27 drónt, a 40 robotrepülőgépeből pedig 30-at megsemmisített.

Szerhij Turin, a nyugat-ukrajnai Hmelnyickij kormányzóhelyettese azt közölte, néhány rakéta a megyében található Sztarokosztjantyiniv település felé repült, ahol az ukrán légierő egyik bázisa van. Telegram-üzenetében hozzátette, hogy a támadás során több lakóház, valamint egy buszpályaudvar is megrongálódott.

Szombat esti Telegram-üzenetében Zelenszkij elmondta, hogy az egyik támadás az orosz határtól nem messze lévő Kupjanszknál történt, és az ukrán légvédelem több rakétát megsemmisített, további részleteket azonban nem közölt.

"Már önmagában ez a háborús bűntett is mindent elmond az orosz agresszióról" - fogalmazott.

(A nyitókép illusztráció: Lakóépületbe csapódott drón darabjait vizsgálja egy rendőr Kijevben 2023. július 13-án. Az iráni gyártmányú Sahíd drónokkal végrehajtott éjszakai légitámadás-sorozatnak egy halottja és négy sebesültje van az ukrán fővárosban.)

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 20. 20:30
×
×
×
×