eur:
385.45
usd:
355.08
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Lakóépületbe csapódott drón darabjait vizsgálja egy rendőr Kijevben 2023. július 13-án. Az iráni gyártmányú Sahíd drónokkal végrehajtott éjszakai légitámadás-sorozatnak egy halottja és négy sebesültje van az ukrán fővárosban.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Hiperszonikus fegyverekkel támadtak az oroszok

Az orosz erők vasárnapra virradóra ismét drónokkal és rakétákkal támadták Ukrajna több régióját az ukrán légierő bejelentése szerint. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt közölte, találat ért egy Harkiv megyében lévő vérellátó központot is, többen meghaltak, sebesültekről is tudni.

Az ukrán légierő vasárnap azt közölte, hogy az orosz fél az éjszaka folyamán több tucat, iráni gyártmányú drónt, valamint hiperszonikus és manőverező robotrepülőgépet indított ukrán területek ellen. A légvédelem lelőtt 27 drónt, a 40 robotrepülőgépeből pedig 30-at megsemmisített.

Szerhij Turin, a nyugat-ukrajnai Hmelnyickij kormányzóhelyettese azt közölte, néhány rakéta a megyében található Sztarokosztjantyiniv település felé repült, ahol az ukrán légierő egyik bázisa van. Telegram-üzenetében hozzátette, hogy a támadás során több lakóház, valamint egy buszpályaudvar is megrongálódott.

Szombat esti Telegram-üzenetében Zelenszkij elmondta, hogy az egyik támadás az orosz határtól nem messze lévő Kupjanszknál történt, és az ukrán légvédelem több rakétát megsemmisített, további részleteket azonban nem közölt.

"Már önmagában ez a háborús bűntett is mindent elmond az orosz agresszióról" - fogalmazott.

(A nyitókép illusztráció: Lakóépületbe csapódott drón darabjait vizsgálja egy rendőr Kijevben 2023. július 13-án. Az iráni gyártmányú Sahíd drónokkal végrehajtott éjszakai légitámadás-sorozatnak egy halottja és négy sebesültje van az ukrán fővárosban.)

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Csak Magyarország szavazott nemmel ma a nagy brüsszeli árampiaci döntéseknél

Csak Magyarország szavazott nemmel ma a nagy brüsszeli árampiaci döntéseknél

Csak Magyarország szavazott nemmel kedden Brüsszelben az uniós tagállamok közül a villamosenergiapiaci reformról szóló irányelv kapcsán, feltehetően a rezsicsökkentési rendszerrel kapcsolatos szempontok miatt, de ezzel együtt is elfogadottnak számít az irányelv, így az rövidesen hatályba lép – derült ki a Tanács oldalán közzétett szavazási jegyzőkönyvből. Az ülésen a reform elemeit tartalmazó rendeletről is szavaztak, azt minden tagállam jóváhagyta, így miután megjelenik az uniós közlönyben, 20 nappal később közvetlenül hatályosul minden tagállamban. Az irányelv tartalmának a megjelenését követően hat hónappal kell megfelelnie a tagállamoknak, így tehát a mai ellenző szavazat mellett sincs sok ideje a magyar kormánynak a szükséges lépésekre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×