eur:
392.29
usd:
365.59
bux:
66812.59
2024. április 26. péntek Ervin
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Joe Biden és Justin Trudeau felszólítást címzett Moszkvának

A Wall Street Journal amerikai lap újságírójának azonnali szabadon engedését követelik.

Joe Biden amerikai elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a Wall Street Journal amerikai lap újságírójának azonnali szabadon engedésére szólította fel Oroszországot.

Az amerikai Evan Gershkovichot a múlt héten vették őrizetbe kémkedés gyanújával - közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A Wall Street Journal tagadta, hogy munkatársa kémkedett volna. A Fehér Ház nevetségesnek nevezte a kémkedés vádját, melyért Oroszországban akár húszéves börtönbüntetést is kiszabhatnak.

Trudeau hivatala közleményt adott ki a kanadai és az amerikai vezető helyi idő szerint szerdai telefonbeszélgetése után, melyben azt írták, a két politikus Evan Gershkovich azonnali szabadon bocsátására szólította fel Oroszországot.

Joe Biden elnök ezt már korábban megtette.

Telefonbeszélgetésük során Trudeau és Biden beszélt ezen kívül a migrációról és a biztonságos harmadik országokról szóló megállapodás végrehajtásáról - állt Trudeau hivatalának közleményében.

A két észak-amerikai ország márciusban változtatott a két évtizedes menekültügyi megállapodáson, hogy csökkentsék a Kanadába illegális határátlépéssel beáramló migránsok számát.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×