eur:
368.61
usd:
344.76
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Hands of the prisoner on rusty bar of window and old grungy prison cell wall, concept of justice and horror
Nyitókép: holwichaikawee/Getty Images

FSZB: kémkedésért letartóztatták a Wall Street Journal tudósítóját Oroszországban

Akár húsz évre is elítélhetik.

Kémkedés vádjával letartóztatták Jekatyerinburgban Evan Gershkovichot, a The Wall Street Journal amerikai napilap tudósítóját – közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A közlemény szerint Gershkovich "titkos információkat gyűjtött az orosz hadiipari komplexum egyik vállalkozásának tevékenységéről".

Az FSZB nem hozta nyilvánosságra, hogy mikor tartóztatták le az újságírót.

Gershkovich akár húszéves börtönbüntetést is kaphat, ha kémkedésért elítélik.

Fotó: Facebook/ Derick Waller
Evan Gershkovichot, a The Wall Street Journal amerikai napilap tudósítója. Fotó: Facebook/ Derick Waller

A The Wall Street Journal honlapja szerint Evan Gershkovich Oroszországról, Ukrajnáról és a Szovjetunió utódállamairól írt tudósításokat. Korábban az AFP francia hírügynökség és a The Moscow Times angol és orosz nyelvű napilap tudósítója volt, valamint az amerikai The New York Times napilapnál is dolgozott.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×