eur:
393.31
usd:
367.39
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatást tesz a moszkvai Hrunicsev Űrközpontban 2022. február 27-én. Putyin február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP/Kreml/Szputnyik/Pool//Szergej Gunyejev

Fontos katonai parancsnokot váltott le Vlagyimir Putyin

Vlagyimir Putyin kinevezte az ukrajnai Nyugati Erők Csoportjának negyedik parancsnokát, miután egy másik távozott a posztról – jelentette a brit védelmi minisztérium.

A brit védelmi minisztérium szerint Jevgenyij Nyikiforov altábornagy átveszi Szergej Kuzovlev vezérezredes helyét, akit mindössze három hónapja neveztek ki.

Nyikiforov az invázió első heteiben az orosz Keleti Erők Csoportjának (EGF) vezérkari főnökeként részt vett volna az EGF és a légierők kísérletének megtervezésében, hogy északnyugat felől, Csernobil térségében előrenyomuljanak Kijev felé – tette hozzá a minisztérium napi frissítésében.

A nyugati erők feladata, hogy Oroszország jobb szárnyát, a Luhanszki terület Kreminna és Szvatove környéki területét védje.

Mivel bármelyik fél megkísérelhet egy offenzívát ebben a szektorban, Nyikiforov fontos operatív szerepet vállal a konfliktusban – írja a Sky News, amit az Index szemlézett. Hozzátették, hogy a magas rangú orosz tisztek folyamatos cserélődése belső megosztottságot tükröz az orosz védelmi minisztérium jövőbeli hadvezetésével kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×