eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Mark Zuckerberg, chief executive officer of Facebook Inc., speaks during the virtual Facebook Connect event, where the company announced its rebranding as Meta, in New York, U.S., on Thursday, Oct. 28, 2021. A major theme at the annual conference will be the companys ambitions for the so-called metaverse, a new digital space that it believes will supplant smartphone apps as the primary form of online interaction. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images

Bejelentették a Facebook új nevét

A márkát érintő nagy átalakítás részeként vált nevet a cég.

Meta - erre nevezik át a Facebook közösségi oldalt működtető céget Mark Zuckerberg alapító-vezérigazgató bejelentése szerint.

"Megnyithatjuk az utat egy sokkal nagyobb tartalomgyártói piac előtt” - indokolta a döntést a közösségi oldal vezetője.

A Facebook, az Instagram és a Whatsapp is a Meta alá tartozik.

A Meta név azért tűnt kézenfekvő választásnak, mert az elmúlt hetekben bejelentették, hogy a Facebook 50 millió dolláros alapot hozott létre a metaverzum kifejlesztéséhez. Ezen keresztül működnének együtt az ipari partnerekkel, polgárjogi csoportokkal, kormányokkal, nonprofit szervezetekkel és tudományos intézményekkel. A cég számításai szerint 10-15 évbe telhet, mire felépül a virtuális birodalom. A metaverzumhoz csak az EU-n belül tízezer embert vesznek fel öt év alatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×