eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A vásárlók közötti biztonságos távolságra figyelmeztető felirat egy élelmiszerbolt padlóján a hollandiai Engelenben 2020. március 24-én. Az országban 4749 koronavírusos beteget tartanak nyilván és 213-ra emelkedett az elhunytak száma.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Rob Engelaar

Hollandiában a II. világháború óta nem volt ilyen magas a halálozás

Már több mint 11 ezren vesztették életüket az országban koronavírus-fertőzés következtében.

Hollandiában nőtt koronavírus okozta Covid-19-betegségben elhunytak száma, a világjárvány miatt a második világháború óta nem volt ilyen magas a halálozás az országban – közölte a holland nemzeti statisztikai hivatal (CBS).

A múlt hét végéig mintegy 162 ezer halálesetet jelentettek a 17 milliós lélekszámú országban a CBS adatai szerint.

A Covid-19-járvány első hulláma idején, március eleje és május eleje között a korábbi évek átlagánál mintegy kilencezerrel többen haltak meg, míg a szeptember közepén kezdődött második hullámban több mint hatezerrel volt magasabb a halálesetek száma.

A világjárvány kezdete óta 770 400 ember tesztje lett pozitív Hollandiában. Több mint 11 ezer páciensről tudni, hogy a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta betegség okozta halálát.

A jelenlegi fertőzöttek és halálesetek száma feltehetően ennél sokkal magasabb, mivel a teszt- és laboratóriumi kapacitások elégtelensége miatt csak a nagyon súlyos betegeket szűrték a járvány első hónapjaiban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 18:44
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×