eur:
394.47
usd:
369.68
bux:
65166.39
2024. április 19. péntek Emma
Vegyész analitikus dolgozik az AstraZeneca brit székhelyű gyógyszergyártó vállalat székházában, Sydney-ben 2020. augusztus 19-én. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök bejelentette, hogy az AstraZeneca és az ausztrál kormány közötti megállapodásnak köszönhetően az ausztrál lakosok a világon az elsők között fogják megkapni a koronavírus elleni vakcinát, amennyiben azt sikerül kifejlesztenie a cégnek.
Nyitókép: MTI/AAP/Dan Himbrechts

Meghalt egy orvos egy vakcina tesztelésében

Egyes források szerint a férfi placebót kaphatott.

Meghalt egy Rio de Janeiró-i 28 éves orvos, aki önkéntesen részt vett az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszercég koronavírus-vakcinájának klinikai tesztelésében - jelentette a brazil média.

A brazil nemzeti egészségügyi szolgálat megerősítette, hogy meghalt a tesztprogram egy brazil önkéntese.

Ő a koronavírus első olyan áldozata, aki részt vett valamelyik fejlesztés alatt álló koronavírus-oltóanyag tesztprogramjában.

A CNN Brazil tévé úgy tudja, hogy a fiatal orvos a koronavírus elleni küzdelem frontvonalában dolgozott két riói kórházban is, megfertőződött a Covid-19 vírusával, és komplikációk léptek fel nála, mielőtt elhunyt.

A tesztprogramban való részételével kapcsolatban az O Globo című brazil lap és a Bloomberg hírügynökség meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a férfi egy olyan tesztalany volt, aki placebót kapott mint a kontrollcsoport tagja, nem pedig az oltóanyagot. Ezt azonban más hírforrás egyelőre nem erősítette meg.

A brazíliai esetet kivizsgálják, de az oltóanyagot kifejlesztő Oxfordi Egyetem közölte, hogy a tesztprogram folytatódik, mert "egy független bizottság következtetése és a brazil egészségügyi hatóságok ajánlása alapján" az nem veszélyes a benne részt vevőkre.

Az oltóanyagot előállító AstraZeneca szeptemberben egy időre felfüggesztette a tesztprogramot, mert egy tesztalany megbetegedett.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×