eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk
Az új koronavírus romániai gyors terjedése miatt asszisztens kérdez ki egy érkező beteget a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kapujában felállított elővizsgálati sátornál 2020. március 16-án. Csak azok léphetnek be az intézmény területére, akiknél a kikérdezés után nem feltételezhető a koronavírus-fertőzés.
Nyitókép: Veres Nándor

Pusztító vágtába kezdett a koronavírus a szomszédban

Romániában ismét rekordot döntött a napi halálozások száma.

Romániában meghaladta kedden a 80 ezret a koronavírus-járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma, és újból megdőlt a napi halálozások negatív rekordja. A stratégiai kommunikációs törzs keddi jelentése szerint

újabb 58 koronavírusos beteg vesztette életét az utóbbi 24 órában,

ezzel 3367-re emelkedett a járvány áldozatainak száma. Romániában eddig három alkalommal érte el vagy haladta meg az 50-et a koronavírusnak tulajdonított halálozások száma, a napi több mint 40 haláleset pedig már csaknem két hete átlagosnak számít az országban.

Az utóbbi napon újabb 1060 embernél mutatták ki a koronavírust: ez tíz százalékkal elmarad az utóbbi két hét átlagától, és igazolni látszik a hatóságok reményét, miszerint Románia a járvány újabb tetőzésének szakaszába lépett.

A járványügyi szakemberek szerint

nem lehet az esetszám gyors csökkenésére számítani, és bármikor ismét erőre kaphat a járvány.

Becsléseik szerint a reprodukciós ráta augusztus 5. után került ismét 1 alá, és azóta 0,94-ig csökkent. Ez a mutató azt jelzi, hogy egy ember hány másikat fertőz meg, és 1 alá kell szorítani, ahhoz, hogy a járványt meg lehessen fékezni. Július 10. körül a reprodukciós ráta elérte az 1,21-et.

Az ismert aktív fertőzöttek száma, amely most több mint 41 ezerre tehető, kevesebb mint egy hónap alatt duplázódott meg. Közülük 7268-an vannak kórházban, 490 súlyos esetet pedig továbbra is intenzív osztályon ápolnak.

A legtöbb, 229 új koronavírus-fertőzést Bukarestből, Iasi (55) és Prahova (53) megyéből jelentették. Szatmár megyében az utóbbi napon nem azonosítottak újabb fertőzöttet, Dolj megyében 3, Hargita megyében pedig 4 új esetet regisztráltak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×