eur:
394.96
usd:
371.49
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A Twitter internetes közösségi portál @tayyaraoun1 azonosítójú felhasználója által mobiltelefonnal készített kép a bejrúti kikötőben bekövetkezett robbanás pillanatáról 2020. augusztus 4-én. A jelentések szerint a detonáció következtében épületek rongálódtak meg, ablakok törtek be és mennyezetek szakadtak le. Sérültek tucatjait kellett kórházba vinni. A robbanásnak legalább tíz halottja és több száz sebesültje van.
Nyitókép: MTI/EPA/@tayyaraoun1

Bejrút - Elhalasztották az ítélethirdetést Rafik Hariri meggyilkolásának ügyében

Az ENSZ hágai székhelyű libanoni különleges bírósága a Libanon fővárosában, Bejrútban kedden bekövetkezett pusztító erejű robbanás miatt döntött úgy, hogy elhalasztja az ítélethirdetést Rafík Hariri volt libanoni kormányfő 2005-ös meggyilkolása ügyében.

A perben pénteken hirdettek volna ítéletet, az új dátum augusztus 18.

Az ENSZ-bíróság közleményében együttérzését és szolidaritását fejezte ki a libanoni néppel az országot sújtó tragikus esemény miatt. A kedd esti robbanás következtében legalább 135-en vesztették életüket, a sebesültek száma hozzávetőleg ötezer.

Rafík Harírival és 22 másik emberrel egy robbanóanyaggal megrakott gépkocsival végrehajtott öngyilkos merénylet végzett 2005. február 14-én Bejrútban. A hatalmas erejű detonációban további több mint 220 ember sebesült meg. A volt kormányfőt vélhetően szíriai közreműködéssel gyilkolták meg. A merényletet követő tüntetések hatására Szíria kivonta 1976 óta Libanonban állomásozó csapatait.

Az ENSZ égisze alatt működő libanoni különleges bíróság a Hezbollah radikális síita szervezet négy állítólagos tagja ellen indított pert a vádlottak távollétében tárgyalta, a szervezet ugyanis mindvégig tagadta, hogy köze volt a merénylethez, ezért a négy vádlott kiadását is megtagadta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×