eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Autókat sodort el, házakat öntött el az áradat

Közlekedési káoszt okozott Romániában a hirtelen lehullott sok eső.

Házakat és gazdasági épületeket öntött el, autókat sodort el és közlekedési fennakadásokat okozott az ország központi és keleti részén szerdán és csütörtökön lehullott nagy mennyiségű csapadék.

A katasztrófavédelem összesítése szerint 14 megye 60 településén okozott károkat az áradat.

A legsúlyosabb gondokat a moldvai Bákó megyéből jelentették, ahol több száz házat és udvart öntött el, és hét parkoló autót sodort el a víz.

A tűzoltók 21 elöntött lakóházból, csaknem négyszáz udvarból, 20 pincéből segítettek kiszivattyúzni a vizet. Ojtoz községben gumicsónakkal mentettek ki két embert víz alá került házukból.

Egy szlanikfürdői családot elővigyázatosságból lakoltattak ki az áradások útjából. A településen 326 gazdaságot öntött el a víz, 600 fogyasztó maradt gáz- és 400 fogyasztó villanyáram nélkül.

A térségben hét országúton és két megyei úton órákig szünetelt, és továbbra is akadozik a közlekedés az alámosott burkolat, az úttestet ellepő víz és hordalék miatt. A Háromszéket Bákóval összekötő, a Keleti-Kárpátokat átszelő DN11-es országúton Sósmezőnél öt autó 22 utasának kimentéséhez volt szükség a tűzoltók beavatkozására, miután a járművek az iszap és hordalék fogságába kerültek.

Tulcea megyében egy autót elsodort a domboldalról lezúduló áradat: a járműből kimenekült utasokat sokkos állapotban kerültek korházba.

A szerdán kezdődött esőzések intenzitása csütörtökön alábbhagyott, de a meteorológiai szolgálat este 21 óráig még érvényben tartja az elsőfokú figyelmeztetést a Keleti-Kárpátok, Munténia és Dobrudzsa térségére.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×