eur:
393.02
usd:
366.91
bux:
66799.54
2024. április 26. péntek Ervin
Brüsszel, 2018. május 2.Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy brüsszeli sajtóértekezleten 2018. május 2-án, miután a bizottság bemutatta a 2021 és 2027 közötti időszak európai uniós költségvetési tervezetét az Európai Parlamentben. A háttérben olvasható felirat jelentése: EU-költségvetés a jövőért. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
Nyitókép: STEPHANIE LECOCQ

Így reagáltak a pártok a brüsszeli tervezetre

Vegyesen fogadták a magyar politikusok az Európai Bizottság 2021 és 2027 közötti költségvetési tervezetét.

Elsőként a korábban a Jobbik színeiben európai parlamenti mandátumot szerzett, ám pártjától azóta elfordult Morvai Krisztina reagált a magyar politikusok közül az Európai Bizottság 2020 utáni költségvetési tervezetére, illetve arra, hogy a szervezet a jogállamisághoz kötné az uniós kifizetéseket. „Nem fogunk behódolni a zsarolásnak, bármivel is terrorizálnak bennünket, meg fogjuk védeni a hazánkat a tömeges migrációtól” – fogalmazott.

Ujhelyi István, a szocialisták európai parlamenti képviselője azonban örömmel fogadta az Európai Bizottság tervezetét. „Az európai intézményrendszer nem Magyarországot akarja büntetni, hanem a lopós hazug, a demokráciát sárba tipró kormányt, kormányokat akarja visszaterelni a normális európai folyamatokba” – hangsúlyozta.

A DK-s Molnár Csaba közleményben tudatta, hogy egyetért az Európai Bizottság tervével: aki lop, annak ne járjon uniós pénz. A Liberálisok pedig sajtótájékoztatón vélekedtek úgy, hogy az európai uniós szabályok megsértése miatt nem Magyarország polgárait, hanem a kormányt kell megbüntetni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×