INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

eu

2020.07.04. 17:20

Szakértő: már nem elegendő, hogy olcsón termeljünk

Az Eurostat adatai szerint a magyar átlagos nettó bér az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban, a magyar dolgozóknál kevesebb éves fizetést már csak Romániában és Bulgáriában kapnak. Hornyák József, a Portfolio elemzője szerint az ország már nem építhet az olcsó munkaerőre.
2020.06.26. 16:48

Megkapta az új esélyt a székely aláírásgyűjtés

Az Európai Parlament (EP), az Európai Bizottság (EB) és az Európai Unió Tanácsa (EUT) illetékesei megegyeztek a polgári kezdeményezések határidejének koronavírus-járvány miatti meghosszabbításáról - adta hírül a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) pénteki közleményében.
2020.06.20. 14:05

Trócsányi László: az EU van a tagállamokért, nem pedig fordítva

Az Európai Parlament plenáris ülése elfogadta az Európai Unió jövőjéről szóló konferenciával kapcsolatos álláspontját. Eszerint a járványhelyzet után az unió reformja időszerűbb, mint valaha. Trócsányi László fideszes EP-képviselő az InfoRádiónak azt mondta: a magyar érdek az, hogy az Európai Unió a tagállamok egyenjogúságát hangsúlyozza.
2020.06.12. 13:30

Történelmi léptékű zuhanást okozott a járvány az EU iparában

A járvány nyomán leálló termelés az áprilisi ipari termelői adat eddigi legnagyobb havi és éves szintű visszaesését mutatja az euróövezetben és az Európai Unióban. Havi növekedés sehol nem volt az EU-ban áprilisban, és mindössze egyetlen országban mértek éves szintű emelkedést az ipari termelésben.
2020.06.03. 17:30

Új kormánya van Koszovónak

Az új miniszterelnök, Avdullah Hoti a Szerbiával fenntartott kapcsolat rendezését ígéri és újraindítaná az ország euroatlanti integrációját.
2020.05.22. 10:07

Két tűz között az EU új agrárpolitikája

Radikális, és a gazdáknak nem feltétlenül tetsző irányt vehet a következő 10 évben az Európai Unió agrárpolitikája. Az Európai Bizottság vissza akarja szorítani a növényvédő szereket és bátorítani a biogazdálkodást. A Covid-19 járvány azonban árnyalhatja a képet.
2020.05.20. 16:34

Brexit - Akad a tű a lemezen, láthatáron a brit kiszakadás

Lezárult a brexittárgyalások első szakasza. Az egyeztetésekről az Európai Unió és az Egyesült Királyság képviselője is csalódottan nyilatkozott, mert a kulcsfontosságú kérdésekben továbbra sem történt előrelépés. Június elején még találkoznak, de további menetrend nincs a januárig tartó átmeneti időszakra.
2020.05.15. 15:30

Rekordmértékben zuhant az uniós GDP

Az előző negyedévihez képest a valaha regisztrált legnagyobb mértékben esett vissza az euróövezet és az EU bruttó hazai terméke az első negyedévben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat előzetes adatokon alapuló pénteki jelentése szerint. Éves bázison a GDP-csökkenés 2009 óta a legnagyobbnak bizonyult.
2020.05.07. 16:33

Várhelyi Olivér: nagyon erős politikai üzenetet kapott a Nyugat-Balkán

A nyugat-balkáni országokkal tartott uniós csúcsértekezlet megerősítette a térség európai perspektíváját – fogalmazott az InfoRádiónak az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa. Várhelyi Olivér hozzátette, a következő időszakban egy jelentős gazdaságfejlesztési tervvel is segítik a csatlakozási folyamatot.
2020.05.06. 12:54

Szakértők: elmélyülhet az amerikai-kínai konfliktus

Az Egyesült Államok a saját hiányosságait próbálja leplezni azzal, hogy a járvány kitörésében kínai szándékosságot sejtet - állították az InfoRádió Aréna című műsorának vendégei. A szakértők egyetértettek abban is, hogy a mélyebb gazdasági válság elkerülése érdekében Kína jó kapcsolatokra törekszik majd a nemzetközi diplomáciában.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018