INFORÁDIÓ
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán

eu

2021.05.13. 16:26

Patthelyzet az uniós Covid-igazolás ügyében, újabb csúszás jöhet

Újabb terméketlen egyeztetést tartottak a héten az Európai Parlament, a tagországok EU-tanácsa és az Európai Bizottság képviselői a leendő uniós oltási igazolás bevezetéséről. Több EP-elvárás tagállami ellenállásba ütközik, az elfogadási folyamat pedig lelassult.
2021.05.12. 17:30

Akár a leendő EU-alap léte is veszélybe kerülhet

A finnországi ratifikáció múlthat azon, hogy bizottsági és tagállami politikusok azt megelőzően kezdtek arról beszélni, hogy a nyártól ígért 750 milliárd eurós rendkívüli alap precedensként szolgálhat jövőbeli finanszírozási megoldásokhoz, hogy a szükséges tagállami jóváhagyás lezárult volna.
2021.05.12. 16:20

Két hónap múlva dőlhet el, megállja-e a helyét a magyar helyreállítási terv

Magyarország összesen 7,2 milliárd euró összegű vissza nem térítendő támogatást igényelt a helyreállítási eszközből. A magyar terv a legfontosabb szakpolitikai területek: a zöld átállás, az egészségügy, a kutatás, a digitális gazdaság, a kohézió és a közigazgatás köré szerveződik. A részletekről Gyévai Zoltánt, az EU-Monitor főszerkesztőjét kérdezte az InfoRádió.
2021.05.11. 20:33

Skócia már az EU-tagságot tervezi, pedig lehetnek még kérdések

Az Európába való visszatéréssel kampányoltak a hétvégi választás győztes pártjai, miközben a kulturális élet neves személyiségei petícióban kérték az uniót, hogy szavatolja előre Skóciának a tagságot. Csakhogy ez nem ilyen egyszerű.
2021.05.10. 14:35

Feledy Botond: messze nem a vakcinakapacitás a fő kérdés az EU-ban

Az oltások, az oltóanyaggyártás felgyorsítása, a vakcinák exportjának engedélyezése és az oltóanyagok méltányos szétosztása jelenthet gyors kiutat a koronavírus okozta világjárványból az Európai Bizottság elnöke szerint. Az InfoRádió Reggelinfó című műsorában a hétvégi uniós csúcsról Feledy Botond külpolitikai elemzőt kérdezték.
2021.05.09. 21:50

Jövő héten kezdődik a 16-18 évesek oltása - a nap hírei

Napról napra javulnak a járványügyi adatok, csökken az elhunytak és kórházban kezeltek száma. Az Európai Bizottság még nem hosszabbította meg a szerződését az AstraZenecával. Megkezdődött az Európai Unió Európa jövőjéről szóló konferencia Strasbourgban. A nap legfontosabb hírei május 9-én.
2021.05.09. 20:05

Most kiderül, milyen irányt szabnak Európának

Megkezdődött az Európai Unió (EU) Európa jövőjéről szóló konferencia Stasbourgban, az egy éven át tartó rendezvénysorozat célja az Európai Unió helyzetének felmérése, valamint az EU hatékonyabbá, demokratikusabbá és ellenállóbbá tétele. Trócsányi László fideszes EP-képviselő a konferenciával összefüggésben kiadott közleményében azt hangsúlyozta: cél az erős tagállamok versenyképes Európájának megteremtése.
2021.05.07. 21:38

Palkovics László: fejleszteni kell a kkv-ket

Magyarországon a kis- és közepes vállalatok (kkv) a gazdaság nagyon meghatározó részét képviselik, és a kormány gazdaságpolitikájának központi eleme a támogatásuk - mondta el az innovációs és technológiai miniszter pénteken Portóban.
2021.05.07. 17:22

Orbán Viktor: a teljes foglalkoztatottságra összpontosítunk

Magyarországnak saját szociális modellje van, a teljes foglalkoztatottságra összpontosít, amelyhez már így is nagyon közel áll – mondta a miniszterelnök a portugáliai Portóban érkezéskor tett nyilatkozatában, ahol pénteken kezdődött az EU szociális csúcstalálkozója.
2021.05.07. 16:30

Palkovics László a magyar szociális intézkedésekről egyeztetett az EB képviselőjével

Magyarország a munkaerőpiaci szabályozás és a szociális jogok számos területén más megoldást alkalmaz, mint az EU-tagállamok többsége, bár az alapelvekkel és a célokkal egyetért – állapította meg az innovációs és technológiai miniszter pénteken Portóban, miután egyeztetést folytatott Nicolas Schmit foglalkoztatásért és szociális jogokért felelős európai bizottsági taggal a szociális kérdésekkel foglalkozó, csúcsszintű EU-tanácskozást megelőzően. A portugál elnökség célja, hogy uniós szintű egyetértést hozzon létre és menetrendet határozzon meg egyes szociális területeken.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018