INFORÁDIÓ
2022. augusztus 19. péntek
Huba

eu

2022.08.18. 15:25

Németország nem akarja utazási korlátozásokkal büntetni az orosz embereket

Észtország a fő szószóló, Németország a fő ellenző. A tét a schengeni térség lezárása az orosz turisták elől. Tallinn már nem ad turistavízumot az Oroszországból utazni vágyóknak, és több más ország is hasonló lépést tervez. Az Európai Bizottság elutasítja a beutazási korlátozást, a német kormány a kancellárral az élen határozottan ellenáll.
2022.08.17. 21:46

Gázárpánik Európában: így próbálják védeni a kormányok a fogyasztókat

Európa valamennyi kormányának növekvő fejfájást okoz az energiaárak növekedése, a lehetséges ellenintézkedések köre viszont szinte minden esetben eltérő. A lényeg láthatóan főként a lakossági fogyasztók nyugtatásán van, de megjelenik annak igénye is, hogy fogyasztáscsökkentésben tegyék érdekeltté a felhasználókat.
2022.08.12. 06:00

Fontos javaslat az Európai Unión belüli viták „időzített bombájáról”

Állásfoglalást tett közzé a napokban a német kormány, amely a tagállamok költségvetési fegyelmét keretbe foglaló EU stabilitási paktum lehetséges reformja kapcsán először mutatott nyitottságot az elszaladt államadósságok tolerálására. Cserébe fokozná a szigort a költségvetési hiány leszorítására.
2022.08.11. 19:09

A görögök augusztus 20-án "megszabadulnak"

Kiléphet az Európai Unió megerősített felügyeleti keretéből a magyar turisták által is kedvelt ország, amelyet a 2010-től 2018-ig gazdasági válsággal küzdő tagállam ellenőrzésére hoztak létre.
2022.08.10. 15:21

Elkezdődött az uniós gáztakarékossági verseny - országkörkép

Kevesebb kivilágítás, izzadás az irodákban, rövidebb ideig tartó zuhanyozás. Ilyen és ezekhez hasonló intézkedésekkel, illetve felhívásokkal igyekeznek az uniós tagálllamok az elkövetkező hónapokban gázt megtakarítani. A cél az, hogy felkészüljenek az esetleges rendkvüli válsághelyzetre, ha Oroszország teljes mértékben beszüntetné Európába irányuló gázszállításait.
2022.07.29. 18:42

Atomerőmű-leállítás: Magyarország és más uniós partnerek is bírálják Németországot

Egyelőre még tartja magát a német kormány ahhoz az elhatározásához, hogy a súlyosbodó energiaválság ellenére az év végén búcsút mond az atomenergiának és végleg "bezárja" a még működő három atomerőművet. A orosz gázszállítások fenyegető leállása miatt ettől eddig főként a konzervatív ellenzéki CDU/CSU igyekezett eltántorítani a vezetést, most viszont már az unióban is erősödik a tervezett német lépést bírálók tábora.
2022.07.22. 07:33

Sokan gyászolják Mario Draghi lemondását, pedig nem volt váratlan

Az olasz közvéleményben és az európai politikában egyaránt sajnálatosnak tartják az eddigi olasz miniszterelnök csütörtöki lemondását, miközben szakértők emlékeztetnek, hogy a hivatalában töltött közel 18 hónap így is igazából több volt, mint amire sokan számítottak.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018