INFORÁDIÓ 
2020. december 3. csütörtök
Ferenc, Olívia

eu

2020.12.02. 22:54

Ursula von der Leyen kezet nyújtana a leendő amerikai kormányzatnak

Itt az idő, hogy újfajta, előremutató kapcsolatokat építsünk ki az Egyesült Államok leendő új vezetéséével - mondta Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán a transzatlanti partnerség irányvonalait bemutató sajtókonferencián.
2020.12.02. 09:54

Várhelyi Olivér: a mandátumunk végére legalább egy ország készen áll majd az uniós csatlakozásra

Szerbia vagy Montenegró lehet az Európai Unió következő tagja, de Albániával és Észak-Macedóniával is elkezdődhettek a csatlakozási tárgyalások – mondta Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa az InfoRádió Aréna című műsorában. A magyar EU-biztos szerint az utóbbi időszakban elnehezült a kapcsolat Törökországgal, viszont a britek kilépésével lehet, hogy bővül a portfoliója, mert szükség lesz nyugati partnerségre is.
2020.12.01. 13:30

Brexitvergődés: mitől olyan nehéz?

A mintegy 700 oldalas leendő EU-brit kilépési megállapodás véglegesítése attól olyan nehéz, hogy a maradék nyitott ügyeknél nem mérhető dolgok cseréjéről, hanem elvek védelméről van szó.
2020.12.01. 08:08

200 millió eurós EU-hitel érkezik a munkahelyek védelmére

Mintegy 70 milliárd forintnyi 15 éves európai uniós hitelhez jut kedden Magyarország, aminek nagy részét a járvány következtében veszélyeztetett munkahelyek védelmére fordíthat – értesült a brüsszeli Bruxinfo.
2020.11.30. 17:58

Merkel: kompromisszumkészség szükséges

A közös cél érdekében tett kölcsönös engedményeken alapuló megállapodás iránti nyitottság szükséges valamennyi féltől az Európai Unió (EU) következő hétéves keretköltségvetése és a koronavírus-járvány utáni helyreállítást szolgáló alap elfogadásához - mondta Angela Merkel német kancellár.
2020.11.30. 17:08

Már decemberben megalakulhat a rossz bank

Az Európai Bizottság már dolgozik a javaslaton, amely egy európai szintű rossz bankot állítana fel – számol be a hírről a The Financial Times.
2020.11.30. 14:27

Orbán Viktor Varsóba utazik

Egy héten belül immár másodszor egyeztet egymással személyesen Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök.
2020.11.27. 15:15

Váratlan brexitfordulat: Michel Barnier Londonba utazott

Jóllehet, az EU-delegációt vezető Michel Barnier néhány napja még arra figyelmeztette brit tárgyalópartnerét, David Frostot, hogy ha nem tapasztal elmozdulást a brit álláspontban, akkor nem folytatja a sok hónapos brexittárgyalást, most mégis bejelentette, hogy péntek este Londonba utazik.
2020.11.25. 06:00

Mráz Ágoston Sámuel: komoly amerikai beavatkozás lesz a 2022-es választásokon

Ha Joe Biden lesz az Egyesült államok elnöke, Kelet-Európában a felvállalt konfliktusok ideje jön el – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport vezetője, elemzője az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról is, hogy Orbán Viktor uniós vétója nem példa nélküli, és éppen a megállapodást szolgálja.
2020.11.20. 16:47

Navracsics Tibor a jogállamisági vétóról: van még hely a kompromisszumra

Magyarország és Lengyelország azért vétózta meg az uniós költségvetési javaslatot, mert elfogadhatatlannak tartja a szerintük egyre inkább politikai jellegű európai integrációt – vélekedett az InfoRádiónak Navracsics Tibor. A volt uniós biztos szerint a vétózó tagállamok forrás nélkül maradhatnak, ha a többi tagállam kormányközi megállapodással elindítja a gazdasági újjáépítési csomagot.
2020.11.20. 07:59

Orbán Viktor: akkor is lesz fejlesztés, ha nincsen uniós pénz

Tíz, illetve harminc évre 2-2,5 milliárd euró hitelt vett fel a kormány, a gazdaság pedig áll annyira stabil lábakon, hogy ne szoruljon feltétlenül uniós forrásokra. Beszélt a vakcinákról is, illetve elárulta a pénteki járványadatokat is.
2020.11.17. 21:20

Jogállamisági vita: sem az EU, sem a lengyel, sem a magyar álláspont nem mozdul

Továbbra is Magyarország és Lengyelország ellenállása miatt áll a hétéves keretköltségvetés és a koronavírus-járvány miatt létrehozadó 750 milliárd eurós csomag elfogadása. Az Általános Ügyek Tanácsának kedd esti fórumán Varga Judit mellett lengyel hivatali kollégája is azt hangoztatta: akkor van megállapodás, ha mindenről megszületik az egyezség. A költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztos garanciákat ígért Varsónak és Budapestnek.
2020.11.17. 16:38

Többféle forgatókönyv jöhet a magyar és lengyel vétó után

Komoly válságban van az unió, példátlan a magyar és lengyel vétó az EU-s költségvetés történetében – mondta az InfoRádiónak Feledy Botond külpolitikai elemző. Szerinte várhatóan csúszik majd a büdzsé, valamint a helyreállítási alap elindulása.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018