INFORÁDIÓ
2022. január 22. szombat
Artúr, Vince

eu

2022.01.14. 16:52

Feledy Botond: izgalmas év vár az Európai Unióra

Kiélezett mérkőzés zajlik az Európai Parlamentben, amíg az nincs lefutva, minden nap hozhat meglepetést – mondta a külpolitikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a francia elnökválasztás esélyeiről is.
2022.01.11. 20:06

Így vált fajsúlyos szereplővé az EP-házelnök

Vezető hírek között számolt be a nemzetközi sajtó David Sassoli EP-házelnök haláláról, ami mögött azonban nemcsak az állt, hogy EU intézmények legfelső vezetőinek hivatalbeli ténykedését ritkán szokta haláleset megakasztani, hanem főként az, hogy az EP hírértéke is sokkal jelentősebb manapság, mint régebben.
2022.01.07. 11:49

Összeakaszthatja a bajszát Franciaország és Németország

Komoly nézeteltérés alakulhat ki az Európai Unió motorjának számító Franciaország és Németország között az EU közös adóssága ügyében. Macron francia elnök és Draghi olasz miniszterelnök nemrég levélben sürgette a szerintük előnyös hitelkonstrukciót, aminek Berlin viszont valószínűleg ellenáll majd.
2022.01.07. 06:00

Öt dolog, ami felforgathatja az EU-t 2022-ben

Miután az év első napjaiban megszülettek a szokásos áttekintések az idei évre tervezett programokról és célkitűzésekről, az alábbiak most a „nem tervezett”, de nagyon is lehetséges kihívásokat veszik számba, amelyek meghatározó módon hatással lehetnek az EU életére.
2022.01.05. 07:32

2022-ben is izgalmas választások szabhatják át az európai politikát

Mióta az EU életét növekvő mértékben szövik át politikai súlyú ügyek, az ezekről egyezkedő szereplők hazai sorsa is EU-szintű jelentőséggel is bírhat, így tagország belpolitikai eseményeknek – mindenekelőtt a választások eredményének – is fontos EU-kihatással is lehetnek. Nem lesz ez másként idén sem.
2022.01.04. 19:20

Csökkent az élethossz-kilátás az EU-ban a járvány idején

Valamennyi tagországban visszaesett a születéstől várható élethossz-kilátás népességi átlaga a koronavírus okozta halálesetek miatt. A leggyakoribb elhalálozás továbbra sem a járványtól, hanem szívelégtelenség és rák miatt volt az elmúlt évben is. Szinte valamennyi mutatónál a kelet-európai adatok az EU-átlag alatt vannak.
2021.12.31. 14:00

Az európai infláció „felzabálhatja” a járvány utáni újrakezdés alapjait

Közel negyven vezető európai közgazdászt kérdezett meg a Financial Times az infláció vártnál tartósabb jelenlétéről az euróövezet országaiban, és válaszaikban sokan úgy tartották, hogy az európai gazdaság tartós újraindítására immár nagyobb veszélyt jelent az infláció, mint a járvány.
2021.12.31. 08:00

Húszéves az euró – Jöhetnek a Mozart-bankók?

Az EU közös pénzét jelenleg 19 tagország használja nemzeti valutaként. Az évforduló alkalmából az eurót kiadó Európai Központi Bank az eddig használt bankjegyek rajzolatának újratervezésére készül, nem kizárva, hogy eztán konkrét személyek portréja is a közös bankókra kerülhetne.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018