INFORÁDIÓ 
2020. február 19. szerda
Zsuzsanna

eu

2020.02.12. 19:42

Túl jó üzlet az olíva, csalnak is vele

A kábítószer után a legjobb üzlet az élelmiszer-hamítás, az Európai Bizottság most az olívaolajjal kapcsolatos visszaélésekre figyelmeztet.
2020.01.31. 15:58

Átrendezi az EP erőviszonyait a brit szkepszis eltűnése

Jelentősen megváltozhat az európai politikai térkép azt követően, hogy a britek kilépnek az Európai Unióból - mondta az InfoRádiónak a Bruxinfo elemzője. Átalakulnak az erőviszonyok az összlétszámában is csökkenő Európai Parlamentben, gyengül az EU-szkeptikusok aránya.
2020.01.18. 17:05

A műanyag csomagolás teljes száműzése jelenleg vágyálom

Betilthatják a műanyag csomagolást az Európai Unióban – erről a környezetért és az óceánokért felelős biztos beszélt a német Die Welt című lapnak. Az InfoRádiónak nyilatkozó klímakutató szerint azért is sürgető a szigorítás, mert folyamatosan nő a műanyaghulladék mennyisége.
2020.01.15. 21:19

Szakértő: Párizson állhat vagy bukhat az EU hitelessége

Horvátország reméli, hogy az Európai Unió nevében megkezdheti a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával – jelentette ki Andrej Plenkovic, az unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Horvátország miniszterelnöke az Európai Parlament plenáris ülésén. Az InfoRádiónak nyilatkozó külpolitikai szakértő azt mondta: kulcskérdés, hogy Franciaország is támogatja-e az unió bővítését.
2020.01.10. 16:45

Fóris György: a 2020-as év az Európai Unió egységpróbája lehet

Több, húsba vágó pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatot kell rendeznie az Európai Uniónak ebben az évben. A Bruxinfo elemzője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában ezek között említette a 2021-től hatályos hétéves költségvetést, valamint a brexit utáni brit viszonyt.
2019.12.30. 06:00

Egészen mást hozott a brexitvergődés, mint amitől mindenki tartott

A Bruxinfo elemzője szerint a nehézkes brexitfolyamat inkább erősítette, mint gyengítette a bennmaradó uniós tagállamok Európa-pártiságát. Az Egyesült Királyság 5 hét múlva lép ki a közösségből. Fóris György az InfoRádiónak azt mondta: a 2019-es EP-választások magas részvételi aránya pedig inkább azt mutatja, szinte mindegyik országban ideges és feszült a politikai környezet.
2019.12.17. 20:12

Visszaüthet a brit miniszterelnök keménykedése az Európai Unióval

Az EU-val induló kereskedelmi tárgyalások előtt próbál erős pozíciót szerezni a brexithalasztás tiltásának törvénybe iktatásával a brit miniszterelnök. Boris Johnson – mögötte a meggyőző konzervatív parlamenti többséggel – kizárja annak lehetőségét, hogy az új év végénél hosszabb legyen az úgynevezett átmeneti időszak.
2019.12.12. 10:42

Gulyás Gergely: boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen

A magyar kormány továbbra sem látja a 7-es cikk szerint eljárás jogi értelmét - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a 150. Kormányinfón. Beszélt arról is, hogy a 2050-re tervezett uniós klímavédelmi célok teljesítéséhez európai támogatás kell, a Gothár-ügyről pedig azt mondta, nem elfogadható, hogy az ügyről egy éve tudó igazgatónak egy haja szála sem görbült.
2019.11.25. 12:50

Megindult az uniós pénzkifizetés Magyarországnak

A 10-ből 8 magyar EU-s operatív program közbeszerzéseit kifogásolta az Európai Bizottság, mostanra az is kiderült, mekkora pénzügyi büntetést vállalt a kormány és hogy mekkora összegek érkeztek ezután a magyar számlákra.
2019.11.21. 20:42

Decemberben megpróbálkozhatnak a lehetetlennel a tagállamok

Megállapodtak az Európai Unió következő évi költségvetéséről a tagországok kormányait tömörítő tanács és az Európai Parlament küldöttei Brüsszelben. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádiónak azt mondta: mindeközben a finn elnökség bejelentette, hogy november végén benyújtja a 2021-tól hatályos büdzséről szóló javaslatot a tárgyalási keretről.
2019.11.13. 16:20

Megváltozik egy uniós biztosi poszt

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a bírálatok nyomán az "európai életmód védelméért" felelős bizottsági tárca megnevezését az "európai életmód előmozdítása" elnevezésre változtatta - közölte az illetékes uniós szóvivő.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018