INFORÁDIÓ
2021. október 19. kedd
Nándor

eu

2021.10.17. 07:30

Rég látott mélységben az autóeladások

Szeptemberben már a harmadik egymást követő hónapban csökkent éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban.
2021.10.13. 07:38

Már csak órák kérdése: elszakadhat a cérna az EU–brit huzakodásban

David Frost brit brexitügyminiszter kedden Lisszabonban terjedelmes beszédben ismertette kormánya követelését az úgynevezett északír jegyzőkönyv „lecseréléséről”, különös tekintettel az Európai Bíróság kizárására a jegyzőkönyv illetékességéből.
2021.10.11. 20:54

A kerítés legalizálását szorgalmazza tizenkét uniós ország

Levélben fordult tizenkét uniós ország belügyminisztere az Európai Bizottsághoz, valamint a féléves szlovén EU-elnökséghez, szorgalmazva, hogy módosítsák a Schengen határvédelmi kódexet, elfogadottá és EU-finanszírozhatóvá téve a külső határon a kerítésépítést.
2021.10.08. 10:16

Nagyobb uniós beleszóláshoz vezethet az energiaár-robbanás

„EU-megoldást” szorgalmaz több tagállam az energiaárak egekbe szökésére válaszul, amivel esetleg újabb területen mélyülhet az uniós integráció. Mások szerint viszont az ársokk éppen, hogy egyes uniós politikákat – mindenekelőtt a „zöld megállapodás” végrehajtását – lehetetleníthet el, rombolva az EU imázsát is.
2021.10.07. 18:36

Varga Judit vétót emelt

"Továbbra sem engedünk az LMBTQ-lobbi nyomásának" - szögezte le a miniszter.
2021.10.06. 17:55

EB-elnök: az EU hitelességének is árt, ha nem lép mielőbb előre a bővítésben

Az Európai Unió elkötelezett a nyugat-balkáni térségre kiterjedő bővítési folyamat mellett, de továbbra is fontosnak tartja, hogy a régiót alkotó országok folytassák a politikai és gazdasági reformokat - erősítették meg az unió vezető képviselői szerdán a szlovéniai Brdóban tartott csúcstalálkozót követően, amelyen az EU-tagországok és a nyugat-balkáni térséget alkotó országok állam-, illetve kormányfői vettek részt.
2021.10.06. 15:47

Az EP elnöke attól tart, hogy az EU elveszíti a Nyugat-Balkánt

A nyugat-balkáni országok uniós csatlakozási folyamatának új és erős lendületre van szüksége, ehhez az uniós tagállamok vezetőinek fel kell számolniuk az integrációt késleltető akadályokat - jelentette ki David Sassoli, az Európai Parlament elnöke Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének írt, szerdán közzétett levelében.
2021.10.05. 15:26

Erősödik a nyomás az atomenergia „zöldesítése” érdekében

Levélben szorgalmazta Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter a tárcavezetők tanácsülése előtt kollégáinál, hogy mielőbb minősítsék az atomenergiát is zöld energiának, amivel a kapcsolódó adózási és befektetési/támogatási szabályozás is ennek megfelelően alakulhatna.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018