INFORÁDIÓ 
2020. április 6. hétfő
Bíborka, Vilmos

eu

2020.04.02. 15:50

Kvótaper: két lehetséges jogkövetkezményt mérlegelhet az Európai Bizottság

Még nem tudni, hogy mi lesz az Európai Bíróság kvótaperben hozott elítélő döntésének jogkövetkezménye, de az biztos nem, hogy be kell fogadni 1264 menedékkérőt - mondta az InfoRádiónak Gyévai Zoltán, a BruxInfo főszerkesztője. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint diszkriminatív és okafogyott eljárás zajlott.
2020.03.27. 07:19

Két hetet adott magának az EU a gazdasági mentőcsomag kidolgozására

Az Európai Unió 27 tagországának vezetői csütörtökön, éjszakába nyúló tanácskozásukon abban állapodtak meg, 15 napot biztosítanak az euróövezet pénzügyminisztereinek, hogy közös uniós szintű választ találjanak a koronavírus-járvány okozta gazdasági krízis megelőzésére - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, a tagállami vezetők videokonferencia keretében tartott csúcsértekezletét követően.
2020.03.12. 19:10

Trump alaposan bezavart az európai járatok tilalmával

Masszív megdöbbenést és sokkot okozott Donald Trump, amikor megtiltotta az európai repülőjáratok landolását. Az amerikai elnöknek a koronavírus-járvány elleni fellépése előtt minősítette világjárványnak a helyzetet az Egészségügyi Világszervezet.
2020.03.09. 22:30

Magyarországon 9-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma - a nap hírei

Magyarországon 9-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma. Olaszországban egy nap alatt csaknem száz ember halt bele a fertőzésbe. Vészhelyzeti videokonferenciát tartanak a koronavírus-járvány miatt az Európai Unió tagországainak vezetői. A nap legfontosabb hírei március 9-én.
2020.03.02. 19:04

Pénzvitán múlik, hány menekültet engednek Európába a törökök

Törökország húzd meg, ereszd meg játékot játszik a tömegek elengedésével, hogy forrásokat kényszerítsen ki az Európai Uniótól, és támogatást szerezzen katonai céljaihoz - mondta az InfoRádiónak Kis-Benedek József. A nemzetbiztonsági szakértő szerint a migrációs helyzet kezeléséhez legelőször újra meg kell állapodni.
2020.03.01. 18:33

Rendkívüli uniós tanácskozás lesz Szíria ügyében

A szíriai helyzetre való tekintettel a jövő hétre rendkívüli tanácskozásra hívta össze az Európai Unió (EU) tagországainak külügyminisztereit Josep Borrell, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője.
2020.02.25. 19:31

Indulhat a nagy menet London és Brüsszel között

Az Európai Bizottság jövő hétfőn megkezdi a tárgyalásokat Londonnal, miután az Európai Unió 27 tagországa kedden felhatalmazta arra az által, hogy jóváhagyta a Nagy-Britanniával kialakítandó jövőbeni kapcsolatokra összpontosító tárgyalási álláspontját - közölte Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója Brüsszelben.
2020.02.24. 17:35

Gyévai Zoltán: a második lehetőség időzítése a kulcskérdés

A Néppárt, négy másik párt frakciójával együtt a jogállamisági eljárás gyorsítását sürgeti egy pénteki levélben - erről is beszélt a Bruxinfó főszerkesztője, aki részletezte az uniós költségvetéssel kapcsolatos legfőbb kérdést is.
2020.02.21. 09:08

Márciusra várják az új uniós migrációs paktumot

Politikai megállapodás jött létre hétfőn az EU-tagállamok külügyminiszterei között a Földközi-tengeren folyó Sophia művelet bezárásáról és egy új tengeri művelet elindításáról a líbiai fegyverembargó kikényszerítésére - mondta az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának Gyévai Zoltán, a Bruxinfo főszerkesztője. Az Európai Bizottság tavasszal mutathatja be az új migrációs paktumát.
2020.02.20. 14:42

Pellegrini: harcolni fogunk a kohéziós pénzek csökkentése ellen

Nehéz és kemény tárgyalásokra kell számítani az Európai Unió következő hétéves költségvetéséről az állam-, illetve kormányfők csütörtökre összehívott rendkívüli tanácskozásán. Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök a rugalmasságot tartja az egyik legfontosabb szempontnak a költségvetésben, és leszögezte: harcolni fog a kohéziós pénzek csökkentése ellen.
2020.02.12. 19:42

Túl jó üzlet az olíva, csalnak is vele

A kábítószer után a legjobb üzlet az élelmiszer-hamítás, az Európai Bizottság most az olívaolajjal kapcsolatos visszaélésekre figyelmeztet.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018