INFORÁDIÓ 
2019. május 22. szerda
Júlia, Rita

eu

2019.04.24. 11:47

Gyévai Zoltán: a Fidesz új pártcsaládhoz csatlakozhat

A Bruxinfo főszerkesztője néppárti-baloldali-liberális-zöld koalíciós többségre számít a júliusban megalakuló Európai Parlamentben. Közvetlenül és közvetetten is több uniós poszt elosztását is befolyásolja az európai parlamenti választás kimenetele – jelentette ki Gyévai Zoltán.
2019.04.10. 14:39

Változás az Európát érintő migrációs folyamatokban

Az EU part- és határvédelmi ügynöksége szerint összességében egy év alatt 13 százalékkal csökkent a regisztráltak száma, viszont a nyugat-balkáni vonalon megint egyre többen jönnek - főként afgánok.
2019.04.02. 18:57

Németh Zsolt: fordulatra van szükség

Magyarország nem támogatja az európai uniós külpolitika terén a minősített többség alkalmazását, és úgy gondolja, az uniónak hallhatóbb, egyértelműbb, bátrabb külpolitikát kell folytatnia, de úgy, hogy ne sértse a tagállamok önállóságát, és ne idézzen elő újabb megosztottságot a tagországok között - jelentette ki az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke Brüsszelben, az Európai Parlamentben az MTI-nek nyilatkozva.
2019.03.27. 18:33

Nyolc brexit-forgatókönyvről szavazhatnak

A brit EU-tagság megállapodás nélküli megszűnésének lehetővé tételétől az újabb népszavazáson át a brexit törléséig terjed azoknak az alternatív forgatókönyveknek a sora, amelyekről a londoni alsóház elnökének döntése alapján a ház vitázhat és szavazhat szerdán.
2019.03.22. 06:16

Nem lett tisztább a kép Nagy-Britanniában

Nem tér haza üres kézzel Brüsszelből a brit kormányfő. Theresa May elérte, hogy az EU kitolja a brit kilépés határidejét. A kép azonban nem lett tisztább: a britek megállapodás nélkül kieshetnek, elfogadhatják a válási egyezményt vagy akár le is állíthatják a brexitet.
2019.03.21. 14:42

Nyolc nap múlva brexit – hogy áll most Nagy-Britannia?

Szinte mindenkivel háborúban áll Theresa May a brexit kapcsán. A brit kormányfő hazája uniós kilépési dátumának halasztását kérte, míg otthon már a fejét követelik. Úgy tűnik két forgatókönyv maradt: a kaotikus kilépés vagy jön a csoda, és a brit parlament elfogadja May korábban elvetett válási egyezményét.
2019.03.21. 11:29

Gyévai Zoltán: a Fidesz alkalmasságát vizsgálják

A Bruxinfo főszerkesztője szerint az Európai Néppárt és a Fidesz részéről is felállított testületeknek bizonyító erejű állításokat kell megfogalmazniuk ahhoz, hogy saját maguk vélt igazát bizonyítsák. Gyévai Zoltán az InfoRádiónak azt mondta: jelenleg úgy néz ki, hogy a magyar kormányzópárt felfüggesztése akár a választás után is hatályban maradhat.
2019.03.20. 16:58

Válság Londonban: kettészakadt Theresa May kabinetje

A brexit elhalasztását kérte a brit miniszterelnök az Európai Unió tagállamaitól - a Downing Street azt is bejelentette, milyen hosszú határidővel. Theresa May azután döntött így, hogy a brit parlament elnöke nem lényegi módosítások hiányában nem engedte szavazásra a britek Brüsszellel tető alá hozott válási egyezményét.
2019.03.09. 13:40

Szóváltás alakult ki London és Brüsszel között

Újabb szóváltás alakult ki London és Brüsszel között a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét tartalmazó megállapodás legvitatottabb eleméről, az ír-északír határellenőrzés elkerülését célzó tartalékmegoldásról.
2019.03.01. 06:00

Kiss J. László: nincs más választása Merkelnek és Macronnak

A francia-német együttműködés elengedhetetlen az Európai Unió továbblépéséhez – hangsúlyozta a két ország vezetője legutóbbi egyeztetésük után. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint bár jelentősen korlátozódott Emmanuel Macron és Angela Merkel belpolitikai mozgástere, de nincs igazi alternatívája a két vezető közötti együttműködésnek az Európai Unióban.
2019.02.25. 19:55

3 billió forint vám várhatja majd az EU-s élelmiszert a brit határnál

Magyar pénzben több, mint 3 billió forintnyi vám sújtja majd a Nagy-Britanniába érkező élelmiszert, ha a szigetország megállapodás nélkül lép ki az EU-ból. Az úgynevezett „kemény brexit” másnapján, azaz március 30-án azonnal életbe lépnének a Kereskedelmi Világszervezet vámtarifái, potenciális drágulást okozva.
2019.02.14. 19:26

Nem mozgatja meg a szlovákokat a közelgő EP-választás

A szlovákiai választópolgárok csupán 27 százaléka vesz részt biztosan az európai parlamenti választásokon. A választásra jogosultak 8 százaléka úgy nyilatkozott, biztosan nem megy el szavazni – derült ki az Európai Bizottság pozsonyi képviselete számára januárban készített felmérésből.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018