eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf: nem kell az elvárás, tudom a dolgom anélkül is

Egyáltalán nem foglalkozik a médiával és nem érez magán semmiféle nyomást tíz hónappal a tokiói olimpia előtt a Michael Phelps korszakos világcsúcsát a nyári világbajnokságon megdöntő úszó. A közelgő versenyeit edzésre használja.

- Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a közelmúltban az InfoRádióban azt mondta, a világbajnokságon 200 pillangón szenzációs világcsúcsot úszott Milák Kristóf ünneplését le kell zárni. Mennyire sikerült ez belülről?

- Már akkor próbáltam, amikor Kvangdzsuból hazajöttem. De utána volt még a budapesti ifjúsági világbajnokság, ahol még azért az úszótársadalommal körülvéve majdnem minden délután sikerült megjelennem. Azért ott megrohamoztak az ifjú úszók, az edzők meg a rajongók a lelátókról. Nagyon jól esett, nagyon normális volt mindenki. Igazából azután tudtam letenni ezt az egészet, hogy vége volt annak. Azóta próbálok médiaszerepléseket, ilyesmiket "passzolni". Szeretnék nyugodtan készülni, ugyanúgy, ahogy eddig.

- Következik az őszi úszószezon viszonylag sok versennyel annak, aki ott akar lenni. Indul az ISL, vagyis az úszó Bajnokok Ligája, lesz Budapesten világkupaverseny, hányszor láthatják a szurkolók a következő hónapokban?

- Ez igazából a közvetítéstől függ... de a budapesti világkupaversenyen mindenképpen látható leszek október elején, október végén pedig szintén Budapesten lesz ISL-verseny. Berlinben úszok még világkupaversenyen, és Dallasban is lesz ISL, amin ugyanúgy helyt kell állni. Egyhetes átmenetek lesznek itthon, de a következő egy hónap versenyzéssel fog eltelni. A japán edzőtábort meg majd meglátjuk.

- Várja már a versenyeket?

- Őszintén bevallom, nem annyira, mert

nem vagyok annyira jó formában, hogy nagyot tudjak durrantani.

Ez az időszak most az edzésről fog szólni, hogy újra visszaszokjak a versenyszituációhoz, ehhez a fajta terheléshez. Szeretnék azért helyt állni.

- Hogyan néz ki ilyenkor egy edzésnapja?

- Az edzés ugyanúgy történik, egyelőre egy kicsit kevesebb kilométerrel. Felépítésében is más egy kicsit, alapozás zajlik hosszú, folyamatos úszásokkal, hogy a megfelelő állóképességet fel tudjuk építeni a megfelelő technikával. Utána ezt fokozatosan fogjuk erősíteni az év végéig, hogy az akkori fő versenyen jó formában legyek.

- A következő időszakban, mint Sós Csabától megtudtuk, intenzívebben készül együtt más fiatal úszókkal, Márton Richárddal, Kós Huberttel, illetve alkalmanként Zombori Gáborral. Mit vár ettől a közös munkától?

- Pontosan azt várom, hogy mindannyiunknak a javára váljon ezt a közös felkészülés. Igazából eddig is jól ment mindhárom említett úszóval, mindig készültem velük alkalmilag, de most, hogy jön az olimpia, sűrítjük az alkalmakat, megpróbáljuk egymásból a legjobbat kihozni.

- Mennyire próbálja magáról levenni a terhet? Az olimpiáig még azért több mint tíz hónap hátra van...

- Nem érzek magamon terhet.

- A vb-arany ellenére sem?

- Egyáltalán nem érzem magamon a terhet. Nem foglalkozok ilyenfajta dologgal. Nem foglalkozom a médiával, a megkeresésekkel. Aki tudja, hogy ez az egész hogy megy, az meg nem mondja nekem, hogy mi az elvárás, tudom a saját dolgomat anélkül is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×