eur:
393.5
usd:
368.15
bux:
66491.82
2024. április 25. csütörtök Márk
A második helyezett Milák Kristóf (j) és az ötödik helyezett Cseh László a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 29-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Cseh László jósolt az olimpiára Milák Kristófnak

"Nem sok ellenfele lesz" - nyilatkozott a legenda az újdonsült világbajnok-világcsúcstartóról.

Mint korábban a sportnapilapnak is elmondta, a Digisport tévének is lenyilatkozta Cseh László többszörös olimpiai érmes és világbajnok úszó, hogy a tavaszi országos bajnokság eredményeitől teszi függővé, hogy folytatja-e az olimpiáig a versenyszerű úszást és célbaveszi hetedik olimpiai medálja megszerzését.

Cseh László egyébként annak ellenére, hogy három olimpiai aranytól is megfosztotta, nem így gondol Michael Phelpsre, hiszen

ha a 23-szoros olimpiai bajnok nincs, egy inspirációval kevesebb lenne Cseh is arra, hogy jobb legyen.

Ryan Lochte-val is állt közösen világversenyek dobogóin Cseh László, a korábban több ügybe is belekeveredett, szintén amerikai úszó 34 évesen döntött a visszatérés mellett, 200 vegyesen pedig akár az olimpián is összecsaphatnak, "megmutatjuk a fiataloknak, hogyan is kell ezt csinálni" - mosolygott Cseh László a terveit firtató kérdésre. Lochte-tól például azt tanulta meg, hogy lazának kell lenni.

Cseh László első olimpiai érme megszerzésekor Milák Kristóf még alig volt óvodás, 15 évvel később viszont már Michael Phelps szuperdresszes világcsúcsának eltörlője lett 200 pillangón. Számára azt jósolja Cseh, hogy

"nem hiszem, hogy sok ellenfele lesz majd az olimpián",

igaz, még ő sem tett le róla, hogy pillangót ússzon. "Azt tanultam meg az évek folyamán, hogy soha nem szabad biztosra menni, és mindig, mindenért küzdeni kell, nem szabad elbízni magunkat” - tette hozzá.

Edzője, Plagányi Zsolt szerint a Cseh-Milák vagy Cseh-Lochte csatákra igenis sor kerülhet még, mindenképpen biztatja tanítványát arra, hogy folytassa úszópályafutását, de ha nem úgy sikerül a tavaszi országos bajnokság, akkor Cseh László be fogja fejezni pályafutását - annak ellenére, hogy 200 vegyesen olimpiai A-szinttel rendelkezik a nyári vb-ről.

Ha már nem úszik, Cseh László fog csinálni egy olyan hetet, amikor minden nap horgászni fog, mert kíváncsi rá, hogy meg lehet-e unni.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi történik a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi történik a tőzsdéken?

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×