INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 11. kedd
Tiborc, Zsuzsanna

milák kristóf

úszás

márton richárd

honvéd

A bronzérmes Márton Richárd a 200 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén a 13. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Tbilisziben 2015. július 27-én.

Megtalálták Milák Kristóf legtökéletesebb edzőpartnerét

Infostart

Egy fejlődésében tavaly megtorpant junior-világbajnok úszóra esett a választás, négy próbanap következik. Az illető sikeres stafétapartnere volt ifikorában Milák Kristófnak.

A Budafóka SE-nél edző junior világbajnok Márton Richárd lehet a Honvéd friss világcsúcstartója és vb-aranyérmese, Milák Kristóf régóta keresett edzőpartnere - derítette ki az SzPress Hírszolgálat.

A kontraktust az értesülések szerint nem foglalják írásba, csupán sportbaráti kézfogásokkal erősítik meg.

A munka megkezdésére már áldását adta Hováth Tamás, a budafoki műhely vezetőedzője,

de a "paktumot" Sós Csaba szövetségi kapitány is segített tető alá hozni.

Mint a hírszolgálatnak Milák Kristóf edzője, Selmeci Attila elmondta, több edzőt és versenyzőt is megkerestek, és nem csak az volt a szempont, hogy a választott sportoló bírja a tempót Milákkal, hanem az is, hogy jól kijöjjenek majd.

"Ennek a feltételnek Márton Ricsi teljes mértékben megfelel.

A két fiú együtt nőtt fel a sportban,

azt is mondhatom, hogy annak idején, az Érd és a Budafok közös edzőtáboraiban, Dél-Afrikában és Thaiföldön, legutóbb pedig Izraelben, amikor Kristóf már honvédos volt, közel is kerültek egymáshoz" - ecsetelte Selmeci Attila.

A két sportoló közti korkülönbség csupán egy év az edzőtárs javára.

Márton Richárd nem vált klubot, így kezdődik el a munka a jövő héten négy próbanappal, ezután kapcsolathatnak "teljes gőzre". Az ő fejlődésének felelőssége viszont szintén Selmeci Attila vállát nyomja majd.

A sportoló a 2017-es indianapolisi junior-vb-n az aranyat nyert 4x100-as és 4x200-as gyorsváltóban is stafétapartnere volt Milák Kristófnak.

Ha a munka sikeresen beindul, Márton Richárd a friss bajnokkal tarthat már a novemberi háromhetes edzőtáborba, ha pedig a 2017-ig látott fejlődési ütemet mutatja, a tokiói olimpián is úszhat.

Nyitókép: MTI/MOB/Szalmás Péter
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018