INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 25. péntek
Eufrozina, Kende

cseh lászló

úszás

plagányi zsolt

Cseh László és Szabó Szebasztián a férfi 50 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én.

Cseh László: felvetődött bennem, hogy az egészet hagyom a francba

Infostart

A többszörös világbajnok és olimpiai érmes úszólegenda a vb-kudarc óta megtalálta a célját, régi sikerszámára, a 200 vegyesre fog koncentrálni.

Az országos bajnokságon nyújtott teljesítményétől függ, hogy úszik-e még a tokiói olimpiáig a világbajnok és többszörös olimpiai érmes úszólegenda, Cseh László - derül ki a Nemzeti Sportnak adott interjújából.

A nyári kvangdzsui világbajnokság óta már átbeszélték a történteket és az irányt edzőjével, Plagányi Zsolttal, mint mondta, a vb-n kifejezetten negatív gondolatai akadtak, de már megtanulta, hogy nem szabad rögtön változtatni az első érzések, gondolatok alapján.

A verseny közben még annál is sokkal durvább gondolatai voltak, mint hogy hazajön Dél-Koreából.

"Felvetődött bennem, hogy hagyom az egészet a francba. Örökre. Hiába csinálom keményen végig a felkészülést, a versenyeken gyengén muzsikálok, akkor mi értelme van az egésznek?!"

- mesélt nyári érzéseiről a lapnak Cseh László, elismerve, hogy a vb-n gyengén úszott.

Cseh László egész egyszerűen azért folytatja mégis a versenyszerű úszást, mert szereti.

"Jöhet újra a 200 vegyes, kedvet kaptam hozzá"

- tűzte ki maga elé a célt. Közben a pillangóról sem mond le, tudván, hogy már nem lesz sosem tíz évvel fiatalabb, hogy megpróbálja most már Milák Kristóf világcsúcsát megdönteni ebben a számban.

Noha megvan az olimpiai induláshoz való joga 200 vegyesen, az, hogy rajthoz is áll, a márciusi országos bajnokságon dől el;

"nem kell az olimpia mindenáron!"

Felkészüléshez az edzések mellett a Nemzetközi Úszóliga sorozatát használja majd, október első hétvégéjén Indianapolisban lép rajtkőre a Federica Pellegrini vezette olasz csapat tagjaként.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018