eur:
392.67
usd:
366.38
bux:
66787.35
2024. április 26. péntek Ervin
Cseh László és Szabó Szebasztián a férfi 50 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Cseh László: felvetődött bennem, hogy az egészet hagyom a francba

A többszörös világbajnok és olimpiai érmes úszólegenda a vb-kudarc óta megtalálta a célját, régi sikerszámára, a 200 vegyesre fog koncentrálni.

Az országos bajnokságon nyújtott teljesítményétől függ, hogy úszik-e még a tokiói olimpiáig a világbajnok és többszörös olimpiai érmes úszólegenda, Cseh László - derül ki a Nemzeti Sportnak adott interjújából.

A nyári kvangdzsui világbajnokság óta már átbeszélték a történteket és az irányt edzőjével, Plagányi Zsolttal, mint mondta, a vb-n kifejezetten negatív gondolatai akadtak, de már megtanulta, hogy nem szabad rögtön változtatni az első érzések, gondolatok alapján.

A verseny közben még annál is sokkal durvább gondolatai voltak, mint hogy hazajön Dél-Koreából.

"Felvetődött bennem, hogy hagyom az egészet a francba. Örökre. Hiába csinálom keményen végig a felkészülést, a versenyeken gyengén muzsikálok, akkor mi értelme van az egésznek?!"

- mesélt nyári érzéseiről a lapnak Cseh László, elismerve, hogy a vb-n gyengén úszott.

Cseh László egész egyszerűen azért folytatja mégis a versenyszerű úszást, mert szereti.

"Jöhet újra a 200 vegyes, kedvet kaptam hozzá"

- tűzte ki maga elé a célt. Közben a pillangóról sem mond le, tudván, hogy már nem lesz sosem tíz évvel fiatalabb, hogy megpróbálja most már Milák Kristóf világcsúcsát megdönteni ebben a számban.

Noha megvan az olimpiai induláshoz való joga 200 vegyesen, az, hogy rajthoz is áll, a márciusi országos bajnokságon dől el;

"nem kell az olimpia mindenáron!"

Felkészüléshez az edzések mellett a Nemzetközi Úszóliga sorozatát használja majd, október első hétvégéjén Indianapolisban lép rajtkőre a Federica Pellegrini vezette olasz csapat tagjaként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×