eur:
395.07
usd:
365.68
bux:
65441.16
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Wladár Sándor: be kell fejezni Milák Kristóf ünneplését

Hosszú Katinka és Milák Kristóf remeklését várja a tizenegy hónap múlva kezdődő tokiói olimpián a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki szerint 200 vegyesen Hosszút akár meg is szoríthatják, 400-on aligha.

Wladár Sándor teljesen biztos abban, hogy 400 vegyesen behúzza az olimpiai bajnoki elsőséget Hosszú Katinka a már csak tizenegy hónapra lévő tokiói olimpián, ha csak nem történik valami fatális véletlen, baleset.

"A mai állás szerint nem kérdéses, a 200 vegyes talán egy kicsit szorosabb"

- tette hozzá az InfoRádióban Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki szerint a mostani folyamatok, illetve Shane Tusup "produkciója" nem jelent rá "reális veszélyt". Ismert, Hosszú Katinka korábbi edző-férje a minap újra edzésbe állt egy úszónővel, ezúttal Olaszországban dolgozik azzal a sportolóval, aki Hosszútól csak kevéssel maradt le a tavalyi Európa-bajnokságon 200 vegyesen.

"Katka ettől csak motiváltabb lesz"

- tette hozzá Wladár Sándor.

Arról, hogy Milák Kristóf a vb-n úszott szenzációs világcsúcs után léphet-e még egy kicsit előre 200 pillangón az olimpián, azt mondta, nehéz kérdés.

"A Kristófnak ezt a fajta ünneplését be kell fejezni. Ezt neki is elmondtam.

Eddig egyméteres aurája volt, most háromméteres van, de az ő megbecsülése Tokió után fog megtörténni, akkor fogják márványba vésni a nevét. Máskülönben csak azt fogják mondani, hogy volt egy Milák Kristóf, aki megdöntötte Michael Phelps világcsúcsát. Ezt tudatosítjuk benne és a környezetében, és próbáljuk biztosítani neki az edzésfeltételeket, edzőpartnert, hogy csakis a felkészüléssel foglalkozzon; ha a mostani időt megússza, olimpiai bajnok lesz 200 pillangón" - fogalmazott egyértelműen az olimpiai bajnok Wladár Sándor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×