eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Electric Vehicle is changing in street.
Nyitókép: nrqemi/Getty Images

Új korszak: a szándék már itthon is megvan a benzines, dízeles kocsik lecserélésére

A magyarok nagyon szeretnék óvni a bolygót, de többségük szerint "a másik ember" nem igazán.

A magyarok többsége már elektromos vagy hibrid autót venne - írja a Napi.hu.

Az Európai Beruházási Bank (EBB) éghajlati felmérésének egyik vetületét összefoglaló cikkből kiderül, a magyarok 72 százaléka válaszolta azt, hogy hibrid vagy elektromos járművet választana.

A magyarok 79 százaléka érzi úgy, hogy mindennapi életében minden tőle telhetőt megtesz az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében, ugyanakkor a többség szerint honfitársaikról nem mondható el ugyanez.

A 72 százalékos szám egyébként 44 százalékponttal magasabb, mint azon magyaroké, akik benzines vagy dízeljárművet vennének (28 százalék). Konkrétabban 37 százalék vásárolna hibrid gépkocsit és 35 százalék döntene az elektromos autó mellett.

A 65 éves és idősebb magyar gépkocsivásárlók különösen érdeklődnek az elektromos autó vásárlása iránt (54 százalék), míg a fiatalabb válaszadók nagyobb valószínűséggel választanának benzines vagy dízeljárművet (38 százalék).

A hibrid járműveket választanák a legtöbben a 30–64 év közötti magyarok közül.

Mindeközben a teljes magyar népesség 22 százaléka mondta azt, hogy jelenleg nincs kocsija, nem is fog venni.

Általában véve az európai gépkocsivásárlók hajlanak a hibrid járművek felé (39 százalék), míg második helyen a benzines, illetve dízeljárművek állnak (33 százalék), az elektromos autó pedig a harmadik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×