eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Online pénztárgép egy debreceni üzletben 2014. január 7-én. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a pénztárgép-cserét figyelemmel kísérő munkabizottságnak, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes gépekre való átálláshoz biztosítandó állami támogatás igénybevételének határideje január 31. legyen.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Több mint 70 ezren használják a NAV ingyenes számlázóprogramját

Miután júliustól már áfaértéktől függetlenül kötelező a számlaadat szolgáltatás lényegében minden belföldön egymással üzletelő vállalkozásnak, ezért a NAV ingyenes online számlázóprogramjai is egyre népszerűbbek. Két év alatt már csaknem 70 ezer vállalkozás használja.

Július óta már áfaértéktől függetlenül kötelező a számlaadat-szolgáltatás lényegében minden vállalkozásnak, amely egy másik belföldi áfaalanynak, belföldi teljesítésű ügyletről állít ki számlát.Az adatszolgáltatást az adóhatóság saját fejlesztésű ingyenes számlázóprogrammal és mobilapplikációval segíti - hívta fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Ezzel az online számlaadat-szolgáltatás automatikusan teljesíthető, miután a vállalkozás előzetesen regisztrált az onlineszamla.nav.gov.hu oldalon.

Az onlineszámla-rendszer 2018-as bevezetése óta több mint 860 ezren regisztráltak sikeresen, vagyis ennyi vállalkozás meghatározott értékhatárra vonatkozó számlaforgalmára látott rá az adóhatóság. A NAV online számlázóját pedig már csaknem 70 ezer vállalkozás használja.

A NAV online számlázó előnye, hogy nem kell telepíteni külön programot, nem foglal külön tárhelyet a számítógépen. Mint minden online megoldáshoz, a számlázó használatához is csupán internetkapcsolat kell. A biztonságos, gyors és ingyenes számlázás mellett

a NAV fejlesztéseivel a július elsején életbe lépett kiterjesztett adatszolgáltatás is könnyen teljesíthető,

a rendszerbe épített automatizmusok ezt a feladatot elvégzik a felhasználók helyett - írja a NAV.

Hangsúlyozzák, 2020 júniusa óta elérhető a NAV új fejlesztése, az online számlázó mobilapplikációja, ami ingyenesen letölthető az Apple App Store és a Google Play áruházakból. Az új fejlesztésű applikáció sikerét jelzi, hogy két hónap alatt Androidra csaknem 14 ezren, míg iOS-ra mintegy 7 ezren letöltötték az alkalmazást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×