INFORÁDIÓ
2021. február 25. csütörtök
Géza

nav

adózás

adatszolgáltatás

online számla

számlázóprogram

applikáció

Online pénztárgép egy debreceni üzletben 2014. január 7-én. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a pénztárgép-cserét figyelemmel kísérő munkabizottságnak, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes gépekre való átálláshoz biztosítandó állami támogatás igénybevételének határideje január 31. legyen.

Több mint 70 ezren használják a NAV ingyenes számlázóprogramját

Infostart

Miután júliustól már áfaértéktől függetlenül kötelező a számlaadat szolgáltatás lényegében minden belföldön egymással üzletelő vállalkozásnak, ezért a NAV ingyenes online számlázóprogramjai is egyre népszerűbbek. Két év alatt már csaknem 70 ezer vállalkozás használja.

Július óta már áfaértéktől függetlenül kötelező a számlaadat-szolgáltatás lényegében minden vállalkozásnak, amely egy másik belföldi áfaalanynak, belföldi teljesítésű ügyletről állít ki számlát.Az adatszolgáltatást az adóhatóság saját fejlesztésű ingyenes számlázóprogrammal és mobilapplikációval segíti - hívta fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Ezzel az online számlaadat-szolgáltatás automatikusan teljesíthető, miután a vállalkozás előzetesen regisztrált az onlineszamla.nav.gov.hu oldalon.

Az onlineszámla-rendszer 2018-as bevezetése óta több mint 860 ezren regisztráltak sikeresen, vagyis ennyi vállalkozás meghatározott értékhatárra vonatkozó számlaforgalmára látott rá az adóhatóság. A NAV online számlázóját pedig már csaknem 70 ezer vállalkozás használja.

A NAV online számlázó előnye, hogy nem kell telepíteni külön programot, nem foglal külön tárhelyet a számítógépen. Mint minden online megoldáshoz, a számlázó használatához is csupán internetkapcsolat kell. A biztonságos, gyors és ingyenes számlázás mellett

a NAV fejlesztéseivel a július elsején életbe lépett kiterjesztett adatszolgáltatás is könnyen teljesíthető,

a rendszerbe épített automatizmusok ezt a feladatot elvégzik a felhasználók helyett - írja a NAV.

Hangsúlyozzák, 2020 júniusa óta elérhető a NAV új fejlesztése, az online számlázó mobilapplikációja, ami ingyenesen letölthető az Apple App Store és a Google Play áruházakból. Az új fejlesztésű applikáció sikerét jelzi, hogy két hónap alatt Androidra csaknem 14 ezren, míg iOS-ra mintegy 7 ezren letöltötték az alkalmazást.

Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018