eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Megfelelő étvágy övezi a NAV online számlarendszerét

Muszáj is: július 1-jéig regisztrálniuk azoknak a vállalkozásoknak valamilyen online számlázórendszerbe, amelyek más adóalanynak állítanak ki számlát.

Június elejéig már több mint 481 ezer adózó regisztrált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online számlarendszerébe - közölte a Világgazdasággal az adóhatóság.

A lap a pénteki számában emlékeztet, hogy július 1-jéig azoknak a vállalkozásoknak kell regisztrálniuk valamilyen online számlázórendszerbe, amelyek más adóalanynak állítanak ki számlát.

Jövő januártól pedig már a magánszemélyeknek és a külföldieknek kiállított számlákról is kell adatot szolgáltatni.

Eddig valamivel több mint 26,8 ezren használják a NAV online számlázóját, és 300,7 ezer adózó küldött be az online rendszerbe számlaadat-szolgáltatást. Az adóhatóság ingyenesen használható, iOS és Android mobil operációs rendszereken is elérhető mobilapplikációját már csaknem ötezren töltötték le.

A Számlázz.hu online számlázóprogramját már 242 ezer vállalkozás használja, míg május elején 200 ezer volt a számuk - mondták el a cégnél a Világgazdaságnak. Hozzátették, hogy június második hetében több mint 14 ezer vállalkozás regisztrált az online számlázóprogramjukra, az elmúlt napokban pedig meghaladta a háromezret a naponta csatlakozó cégek száma.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×