eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: pixabay

Öt hónapban is a nyugdíjasoknak kedvez a naptár jövőre

Amennyiben a nyugdíjfolyósítás rendje nem változik, akkor jövőre öt olyan hónap is lesz, amikor a megszokottnál hamarabb érkeznek meg az utalások az idősek számláira, az első ilyen rögtön a január.

A nyugdíjasok ahhoz szoktak hozzá, hogy minden hónap 12.-én megérkezik a nyugdíjuk a számlájukra (a Magyar Posta kézbesítése más ütemezés szerint történik). Abban az esetben, ha hétvégére esik ez a dátum, akkor már pénteken elutalja a pénzeket a Magyar Államkincstár - írja az mfor.hu.

Jövőre öt olyan hétvége lesz, amikor 12.-e hétvégére esik:
  1. januárban,
  2. áprilisban,
  3. júliusban,
  4. szeptemberben,
  5. decemberben is már pénteken megérkezik a pénz, ha nem változik az utalás rendje,

igaz, decemberben rendszerint már az első napokban utalnak, hogy a nyugdjíjasok minél hamarabb pénzhez jussanak karácsony előtt.

Összességében tehát öt olyan hónap lesz jövőre, amikor más lesz az utalási rend, mint ami megszokott. Változhat viszont a helyzet az azonnali utalás bevezetésével. A tervek szerint ugyanis a márciustól élesedő rendszerben az utalások az indítástól számított 5 másodpercen belül megérkeznek a célszámlára, és hétvégén is végrehajthatók, vagyis akkor sem lesz akadálya a nyugdíjak elutalásának.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×