INFORÁDIÓ 
2020. március 30. hétfő
Zalán

liszt ferenc nemzetközi repülőtér

fejlesztés

budapest airport

rolf schnitzler

Utasszállító repülőgép emelkedik magasba a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik kifutópályájáról. Balra a 2a terminál. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Megszólalt a Budapest Airport új vezetője az államosítás ügyében

Infostart

Több mint 200 milliárd forintot terveznek elkölteni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fejlesztésére a következő öt évben.

A kormány és a Budapest Airport kizárólag a repülőtér fejlesztéséről tárgyal - jelentette ki Rolf Schnitzler, a reptérüzemeltető új vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjúban. Május óta közös munkacsoportban dolgoznak a repülőtér rövid és hosszú távú fejlesztésén és az új infrastruktúra tervezésén.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret két komoly nehézség érte az elmúlt években: 2008-ban a gazdasági válság, 2012-ben pedig a Malév csődje. Mostantól azonban új korszak kezdődik új fókusszal és új célokkal: a szolgáltatás minőségének emelésével és az utasélmény javításával. A vezérigazgató szerint a fejlesztésekre azért is szükség van, mert a légikikötő a mostani terminálokkal a csúcsidőszakokban elérte a kapacitása határait. A robbanásszerű utasszám-növekedés miatt legkésőbb 2025-ig el kell készülnie az új utasforgalmi épületnek, amellyel a mostaninál sokkal nagyobb forgalmat is nagyon magas színvonalon ki tudnak majd kiszolgálni.

A cég az elmúlt években 136 milliárd forintnyi beruházást hajtott végre, és a tervezett fejlesztések összege a következő öt évben meghaladhatja a 200 milliárd forintot. A jelenlegi helyzetre is keresik a megoldásokat, a gyorsabb kiszolgálás érdekében két új biztonsági folyosót nyitottak, új check-in pultokat építettek, és bevezették az önkiszolgáló poggyászfeladást.

Az utasok földi kiszolgálását a légitársaságok által választott magáncégek végzik, az ő gyengébb minőségű munkájukra nincs ráhatása a Budapest Airportnak, ezért Rolf Schnitzler szerint szabályozási oldalról kellene megoldani a problémákat, mert az utaspanaszok a reptér hírnevét rontják.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018