eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Unsplash.com

Két hidegfront is érkezik széllel és esővel - időjárási menetrend

Néhány megyére sárga figyelmeztetéseket adtak ki.

Csütörtökön a kezdetben felhős tájakon is felszakad a felhőzet, és az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A déli óráktól nyugat felől azonban ismét növekszik a fátyolfelhőzet, amely egyre nagyobb területen meg is vastagszik. A nap nagyobb részében nem valószínű csapadék - reggel néhol nem zárható ki gyenge eső -, de késő délutántól, estétől növekszik az eső, záporeső esélye. A délies szél főként az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 17 és 21 fok között várható, de az északi szélcsendes völgyekben több fokkal hűvösebb maradhat az idő - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Pénteken hullámzó front vastag felhőzete vonul kelet felé. Kora délelőttig inkább a Tiszántúlon lehet több-kevesebb napsütés, napközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, de gomolyfelhők még képződhetnek. Sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik a délkeleti, majd a délnyugatira forduló szelet. A hőmérséklet hajnalban általában 8, 15 fok között alakul, északkeleten hidegebb is lehet. A csúcsérték 13 és 21 fok között valószínű, keleten lesz melegebb.

A mostani előrejelzés szerint szombaton "pihen" kicsit az időjárás, vasárnapra megint országos szintű esőt hoz egy hidegfront.

Mint arról beszámoltunk, a fenti időjárási események miatt Ausztriában nagy károkra, sok esőre, a hegyekből lezúduló olvadt hóra, illetve földcsuszamlásokra számítanak. Karintiában válságstáb tanácskozik. Két nap és éjszaka ígérkezik kritikusnak - szerda esti cikkünk itt olvasható.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×