eur:
394.53
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Szakértő: nem egyszerű névváltás az, amire a Facebook készül

Olyan "metaverzum" teremtődik az ember köré, amely segítségével a távkapcsolatok erősödhetnek, a személyes környezet viszont teljesen megváltozik.

Mint az Infostart is megírta, nevet vált a Facebook, az anyavállalatot ezután Metának hívják, az közösségi oldal neve azonban nem változik.

Az új név arra uta utal, hogy a közösségimédia-hálózatot úgynevezett "metaverzummá” fejlesztik, egy olyan online térré, ahol a felhasználók virtuálisvalóság-eszközökkel kapcsolódhatnak egymáshoz.

"A metaverzum alatt egy olyan virtuális univerzumot értenek, ahol a való világon túl virtuális környezetben tudunk kapcsolatba lépni egymással. A régi Facebook célja, hogy összekapcsolja az embereket, a metaverzum pedig egy

logikus továbbgondolása a kocepciónak, abban próbál segíteni, hogy ez az összekapcsolódás minél valósághűbb legyen; a jelenlegi funkciók eközben megmaradnak"

- ecsetelte érdeklődésünkre Lévai Richárd közösségimarketing-specialista.

Mint aláhúzta, a Facebook változtatásának motorja lehetett, hogy sokan támadják a közösségi platformot, sok botrány övezi a működését, szivárogtatások is vannak a cégben uralkodó rossz gyakorlatokról, de azt nem gondolja, hogy ezzel a cégnévváltoztatással próbálná magát a Facebook "tisztára mosni".

Európában a váltással párhuzamosan a Facebook/Meta 10 ezer új munkahelyet is teremt.

A metaverzumnak része néhány korábbi fejlesztés is: amikor az ember kamera segítségével beszélget másokkal, és vicces álarcokat helyez el magán vagy hátterek elé tud beülni, az már ez a jövő felé fordulás - hozott egy példát Lévai Richárd.

Mark Zuckerberg vállalattulajdonos 3-5-10 éves távlatban gondolkodik

a változtatással, de a hardveres megoldások "miniatürizálása" és a szoftveres lefejlesztés sem lesz "két perc".

Az újítás társadalmi hatásáról szólva elmondta: most, amikor a telefon is elvon minket a valóságos életünktől, a fejlesztéssel már "teljesen ki leszünk kapcsolva az adott környezetünkből", miközben a távolból menedzselhető kapcsolatok felerősödését ugyanígy szolgálhatja a változás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×