eur:
395.44
usd:
372.11
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Washington, 2018. április 11.Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál társalapító-vezérigazgatója a washingtoni törvényhozás épületében a Capitoliumban 2018. április 11-én, a kétnapos kongresszusi meghallgatásának második napján. Március közepén a londoni székhelyű Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég vezérigazgatóját felfüggesztették állásából a The New York Times című amerikai és a The Guardian című brit napilap egyidejűleg közölt feltáró riportja után, amely szerint a cég több tízmillió Facebook-profilt használhatott fel a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban. Az előző napona  szenátus igazságügyi és kereskedelmi bizottsága előtti meghallgatáson Zuckerberg kifejtette, hogy a vállalat olyan eszközöket fejlesztett ki, amelyek segítségével sikerült beazonosítani és eltávolítani hamis profilokat. (MTI/EPA/Michael Reynolds)
Nyitókép: MICHAEL REYNOLDS

Nem lesz többé Facebook nevű cég

Növekszik a vállalat, ennek lesz a következménye egy érkező közlés.

Más minták alapján átnevezik a Facebook cégét, ám ez a közösségi portál nevét valószínűleg nem fogja érinteni - írja a The Verge alapján az Index.

A vállalat egy "metaverzumprojektet" épít, vagyis növekszik, ehhez pedig többek közt 10 ezer emberrel növelik a dolgozók számát.

Az értesülések szerint Mark Zuckerberg tulajdonos jövő hét pénteken bejelentést is tesz erről.

A Facebook az új cégnek "csupán az egyik érdekeltsége" lesz.

Korábban a Google "élt át" hasonlót, amikor az Alphabet holding alatt folytatta, de a Snapchat is Snap Inc.-vé változott, jelezve, ez a szolgáltatás már csak egy a sok közül.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 17:01
×
×
×
×