eur:
393.82
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Viszlát, svédasztal és „boldog órák” – új világ köszönt be a szállodákban

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások lassú feloldásával előbb-utóbb ismét kitárulhat a világ az utazók számára, azonban az biztosra vehető, hogy egy ideig még nem lesz minden olyan, mint régen. Az új repülési etikett mellett új szállodai szabályokra is számítani kell.

A Vitorlazas.hu összegyűjtötte azokat a változásokat, amelyekkel szembesülhetünk a szállodákban ezentúl:

A megfelelő higiéniai és egészségügyi előírások miatt egy-egy népszerűbb szálloda is csak kevesebb vendéget fog tudni fogadni, tehát mindenképpen kisebb tömegre, és kevesebb zajra lehet számítani, de szabad hely így sem lesz több, sőt.

A minibárokat meglehetősen nehézkes megfelelően fertőtleníteni, koronavírus-mentesen tartani, így feltehetően ezek is áldozatául esnek idén nyáron a vírusnak a szállodák szobáiban.

Ahogyan a szobában történő kávé- és teafőzésnek is búcsút lehet inteni, hiszen az ehhez szükséges felszereléseket, hozzávalókat szintén nehezen lehetne higiénikusan elérhetővé tenni. A legjobb megoldás, az ilyen felesleges kockázatok kerülése, azaz ennek a plusz szolgáltatásnak a megszüntetése legalább egy kis időre – teszik hozzá.

Búcsú a kedvencektől

Sok szálloda környezetvédelmi megfontolásból leállt az egyesével csomagolt, milliliteres kozmetikumok kihelyezésével, és ehelyett valami zöldebb alternatívát talált ki, de sajnos nem sokáig használhatták ezeket az új irányvonalas alternatívákat, mert a koronavírus miatt újra okosabb egyesével csomagolt termékeket kihelyezni a vendégek számára higiéniai indokokkal.

A Happy Hournak is jobb búcsút inteni egy kis időre, hiszen kerülni kell a nagy tömeget, így nem célszerű mindenféle akcióval a szálloda bárpultjába csábítani az összes vendéget.

Bár sokak kedvence, de nincs is nagyobb melegágya a koronavírusnak mint egy szálloda svédasztala. Ha az ételeket nem is, de a kiszedésre alkalmas eszközöket ugyanis minden vendég összefogdossa, ráadásul mindezt nagy tömegben, az ételek közelében, ami nem egy „életbiztosítás” járvány idején.

Medencézés? Első a biztonság

A medencés élményekről nem feltétlenül kell majd lemondani, de korlátozások mindenképpen számítani kell. Létszámkorlátozás bizonyosan várható, elkerülendő a nagy tömegek kialakulását.

Vírushelyzetben a kulcsos, illetve az egyre inkább elterjedőben lévő kártyás beléptetőrendszerek sem teljesen biztonságosak, ezért egy teljesen új beléptetés kerülhet előtérbe: az okostelefonos megoldás, aminek segítségével kiküszöbölhető, hogy bármilyen idegen felület kerüljön a vendégekhez.

Várhatóan kicsekkoláskor nem fogunk már számlákat, aláírnivalókat kapni, hiszen ezek fölösleges kockázatot jelenthetnek. Az ezekkel járó procedúrákat is lehet online, digitális formában intézni.

A Vitorlazas.hu végezetül arra is felhívja a figyelmet, valószínűleg nagyon sok egyéb dologról is le kell majd mondanunk egy-egy nyaralás során, például egy jóleső beszélgetésről a portással, vagy a szomszéd asztalnál ülők megismeréséről.

Amit a szállodáknak meg kell tanulniuk a kórházaktól

A felsoroltakon túl a Weforum.org összeállítása a vendéglátással kapcsolatban a következőkre hívja fel a figyelmet: a kórházakhoz hasonlóan a szállodáknak is újra kell gondolniuk az elírásaikat a jövőre nézve a vendégek biztonsága érdekében, hiszen az említett két terület „ijesztően hasonló” feladatokkal néznek szembe, és nélkülözhetetlen lesz számukra az irántuk tanúsított bizalom megerősítésére a járványt követő időszakban. Ebben pedig döntő lehet a megfelelő kommunikáció is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×