eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A hirtelen lezúduló eső miatt összegyűlt vízben gyalogol egy nő a debreceni Benczúr Gyula utcában 2019. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Diónyi jéggel csapott le a vihar Zalára, felhőszakadás Debrecenben - videó

Közlekedési fennakadásokat is okozott a nagy eső szombaton Debrecenben, a városban és környékén számos épületet és pincét öntött el a lezúduló bő csapadék. Zalalövőt közben pingpong nagyságú jég verte el.

Közlekedési fennakadásokat is okozott a nagy eső szombaton Debrecenben, a városban és környékén számos épületet és pincét öntött el a lezúduló bő csapadék. A Met Hír Facebookra feltöltött videóján látszik, mekkora erővel támadt a hajdósági megyeszékhelyre a felhőszakadás.

A nagy esőzések miatt változásokat kellett bevezetni Debrecen közösségi közlekedésében. A katasztrófavédelem azt közölte, hogy Debrecenben a tűzoltóknak számos helyre kellett kivonulniuk az eső miatt. A víz rövid időn belül a város északi részének több társas- és családi házait, azok pincéit, garázsait árasztotta el. Hajdúsámsonon jég verte el a veteményeseket.

Közben Zalára is lecsapott a vihar, Zalalövőn és Zalacsében dió nagyságú jég esett.

Zalaegerszegen pedig szupercella söpört végig.

Budapesten, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kérték a legtöbbször a tűzoltók segítségét a szombati vihar miatt. Mukics Dániel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy szombaton 18 óráig 140 helyre riasztották a katasztrófavédelem munkatársait. Budapesten elsősorban letört faágakhoz, kidőlt fákhoz, Hajdú-Bihar megyében pedig a felgyülemlett csapadék okozta a legtöbb gondot.

Hajdúsámsonban egy ház lakhatatlanná vált, amikor fa dőlt rá, az ott élő ember rokonokhoz költözött.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes részein is végigsöpört a felhőszakadással járó viharos idő. Kisvárdán egy nagy fenyőfa dőlt meg és veszélyeztet egy házat, Nyírlugoson kidőlt egy távközlési oszlop, valamint megrongálódott egy ház teteje, Nyírlugos és Nyírbéltek között pedig négy fa dőlt az útra.

A vihar már pénteken is sok munkát adott a tűzoltóknak, 168 esetben kellett beavatkozniuk főleg Budapesten, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, elsősorban kidőlt fákhoz riasztották őket, valamint a felgyülemlett csapadék kiszivattyúzásában kérték a segítségüket. A szóvivő felhívta a lakosság a figyelmét arra, hogy a pincékben lehetőleg ne tároljanak elektromos eszközöket, amelyekben kárt tehet a víz, vihar esetén vigyék fedett helyre a kerti szerszámokat és bútorokat, hogy ne tudja felkapni a szél.

Az előrejelzések szerint holnap is országszerte várhatók zivatarok.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×