eur:
389.62
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megölheti a macskákat a szénanátha

Különleges inhalátort kapott Bruno, az asztmás macska, amelyet majdnem megölt a szénanátha.

Bruno asztmája korábban is megnehezítette a macska életét, de mikor gazdája suffolki házának közelében repcét vetettek, az állat állapota tovább romlott.

A cica gazdája, Anna Dickie már az asztma első jelére specialistákhoz fordult, akik szteroidokat és egyéb készítményeket adtak Brunónak, ennek ellenére az állat néhány napig élet és halál között lebegett.

A kezelés hatására állapota később javulni kezdett, ám amikor a közelükben virágzásnak indult a repce, szénanáthás lett.

Inhalátort a macskának


A szakértők egy speciális, kifejezetten macskák számára kialakított inhalátor használatát javasolták, akárcsak az asztmában szenvedő emberek nagy részének, amely megkönnyíti számára a légzést.

A gazdi először szkeptikus volt, de később maga is észrevette a javulást: Bruno légzési nehézségei enyhültek.

"Sokat kísérletezgettünk az eszközzel, ami úgy néz, mint egy emberek által használt inhalátor. A különbség, hogy a vége a macska szájához illeszkedik, így a gyógyszert közvetlenül be tudjuk juttatni Bruno szervezetébe" - mondta a macska gazdája.

Anna Dickie hozzátette: a macska rohamai igen komolyak, előbb hörögni, majd fuldokolni kezd.

"Eleinte nem volt túl lelkes, de ma már gond nélkül elfogadja a gyógyszert" - közölte a gazdi.

Az állatokat sem kíméli


Egyes allergiák kialakulása miatt az állatokat hibáztatják, de a kedvencek is szenvedhetnek hasonló betegségben. A szénanátha általában kétszázból egy macskát érint.

A szakértők szerint a dohányzás, a poros otthonok, a pollen, az emberi korpa, és a macskaalmok egy része is közrejátszhat a macskaasztma kialakulásában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×