eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: PoliceHungary/YouTube

Kijózanító vége lett az amerikai álomnak a hamis magyar útlevéllel – videó

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2021. december 30-án a budapesti rendőröknek átadták azt a férfit, aki évekkel ezelőtt követett el bűncselekményt Magyarországon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2017-ben indított nyomozást, mert olyan információk jutottak a hatóság tudomására, hogy több ügyintéző évekkel ezelőtt ismeretlen személyek részére valótlan okmányokat állított ki jogosulatlanul egy budapesti okmányirodában – írja a Police.hu.

A 46 éves ukrán állampolgár 2016. április 19-én ment be a II. kerületi kormányhivatalba, ahol egy honosított magyar állampolgár adatait felhasználva igényelt magánútlevelet, így valótlan adatokat rögzítettek a közhiteles nyilvántartásban. A bűncselekményben közreműködő okmányirodai ügyintézőt akkor a nyomozóhatóság gyanúsítottként hallgatta ki, és a büntetőeljárást vele szemben lefolytatta.

A bűncselekmény jellegéből adódóan az okmányt igénylő ukrán állampolgár valós adatai akkor még nem voltak ismertek, így az általa akkor használt adatok alapján adtak ki ellene nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot. A valótlan tartalmú magánútlevél birtokosa 2016. június 19-én belépett az USA-ba, de ekkor valós személyazonosságát megállapítani nem lehetett. A budapesti rendőrök végül a férfit az útlevélben szereplő fotója alapján azonosították, majd a lengyel hatóságok elfogták és 2021. december 30-án átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

A 46 éves férfit a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×