eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A szavazatszámláló bizottság tagjai megkezdik a szavazatok számlálását a budapesti Szent István Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Népszavazást kezdeményeznek az akkumulátorfeldolgozó üzemről Érden

Népszavazást kezdeményez Érden magánszemélyként a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke és Aradszki András, Pest vármegye 1. számú választókerületének KDNP-s országgyűlési képviselője, hogy megismerjék a helyiek véleményét a város mellett létesítendő akkumulátorhulladék-feldolgozó üzemről.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke a Közös ügyünk a környezetvédelem című sajtótájékoztatón beszélt.

"A zöldenergia nem pártpolitikai kérdés, és nagyon szorosan összefügg a családbarát környezettel" - mondta.

A zöldenergia-beruházások is hozzájárulhatnak az ország gazdasági teljesítményének növeléséhez, a munkahelyek megtartásához és teremtéséhez, ezzel segítve a fiatalokat abban, hogy bátrabban vállaljanak gyermeket - mondta a Fidesz polgármesterjelöltje.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kormány 13 kérdésből álló online kérdőívet hozott nyilvánosságra a zoldenergia.kormany.hu oldalon, amelyet április 15-éig lehet kitölteni.

Aradszki András, Pest vármegye 1. számú választókerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője leszögezte: első alkalommal kérdezi meg a kormány az emberek véleményét a zöld átállásról. A kormány energiastratégiája szerint törekedni kell a megújuló energiaforrások felhasználására, a tiszta energia termelésre és a károsanyag-kibocsátás csökkentésére - fűzte hozzá.

Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke elmondta, hogy a kormány kérdőívének létrehozását hónapokig tartó egyeztetés előzte meg, amelybe egyesülete mellett bevontak más szakmai szervezeteket is. Olyan kérdéssort sikerült összeállítani, amely messzemenően lefedi a témakört - közölte.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×