eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Visszavonták a sárbogárdi akkumulátorlerakó engedélyét

Pedig nem sokkal korábban mind a hivatal, mind pedig a katasztrófavédelem mindent rendben talált.

December óta tárolt egy bérlő cég selejtes akkumulátorokat a sárbogárdi ipari parkban található korábbi ásványvíz-üzem csarnokában, a kormányhivatal pedig február végén visszavonta a január végén kiadott engedélyt az akkumulátorhulladék-kereskedelemre - számolt be róla az RTL.

Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere közösségi oldalán jelezte, hogy

az engedély visszavonásától függetlenül a város jegyzője azonnali hatállyal bezáratta a telephelyet.

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke az ügyről azt mondta, hatalmas siker a telep bezáratása. Emellett arra is emlékeztetett, hogy az üzembe december eleje óta hordták a selejtes akkumulátorokat, holott csak január végén kapták meg erre az engedélyt.

Mint a riportban elhangzik, a kormányhivatal és a katasztrófavédelem nemrégiben még minden rendben talált a helyszíni ellenőrzéskor. Egy, a témában elhangzott hétfői parlamenti interpelláción Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára megjegyezte: a párbeszédes Tordai Bence által kifogásolt sárbogárdi telephelyen nem hulladékot, hanem a nemzetközi előírásoknak megfelelő, bontatlan csomagolású árut találtak az ellenőrzés során. Az államtitkár szerint ellenzéki oldalon nyilvánvaló politikai haszonszerzési céllal "lázítanak" az akkumulátoripar ellen.

A csatorna kereste a kormányt és a kormányhivatalt is, hogy megtudakolja, mi változott ilyen rövid idő alatt. A hatóság válaszában adminisztrációs okokra hivatkozott, a sárbogárdi polgármester szerint pedig megtévesztő adatszolgáltatás miatt vonták vissza az engedélyt.

Az érintett cég nem válaszolt a kérdésekre.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×