eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Visszavonták a sárbogárdi akkumulátorlerakó engedélyét

Pedig nem sokkal korábban mind a hivatal, mind pedig a katasztrófavédelem mindent rendben talált.

December óta tárolt egy bérlő cég selejtes akkumulátorokat a sárbogárdi ipari parkban található korábbi ásványvíz-üzem csarnokában, a kormányhivatal pedig február végén visszavonta a január végén kiadott engedélyt az akkumulátorhulladék-kereskedelemre - számolt be róla az RTL.

Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere közösségi oldalán jelezte, hogy

az engedély visszavonásától függetlenül a város jegyzője azonnali hatállyal bezáratta a telephelyet.

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke az ügyről azt mondta, hatalmas siker a telep bezáratása. Emellett arra is emlékeztetett, hogy az üzembe december eleje óta hordták a selejtes akkumulátorokat, holott csak január végén kapták meg erre az engedélyt.

Mint a riportban elhangzik, a kormányhivatal és a katasztrófavédelem nemrégiben még minden rendben talált a helyszíni ellenőrzéskor. Egy, a témában elhangzott hétfői parlamenti interpelláción Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára megjegyezte: a párbeszédes Tordai Bence által kifogásolt sárbogárdi telephelyen nem hulladékot, hanem a nemzetközi előírásoknak megfelelő, bontatlan csomagolású árut találtak az ellenőrzés során. Az államtitkár szerint ellenzéki oldalon nyilvánvaló politikai haszonszerzési céllal "lázítanak" az akkumulátoripar ellen.

A csatorna kereste a kormányt és a kormányhivatalt is, hogy megtudakolja, mi változott ilyen rövid idő alatt. A hatóság válaszában adminisztrációs okokra hivatkozott, a sárbogárdi polgármester szerint pedig megtévesztő adatszolgáltatás miatt vonták vissza az engedélyt.

Az érintett cég nem válaszolt a kérdésekre.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×