eur:
390.92
usd:
365.31
bux:
68203.53
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Ferenc pápa replülőgépe megérkezik a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre 2023. április 28-án. Az egyházfő háromnapos apostoli látogatásra érkezett Magyarországra.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Landolt Ferenc pápa gépe Budapesten

Nyolc perccel tíz óra előtt szállt le a Szentatyát szállító olasz repülőgép a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.

Mint az Infostart beszámolt róla, a katolikus egyházfő repülőgépe 8 óra 21 perckor szállt fel a római Fiumicino-repülőtérről. Az indulása előtt a pápa röviden találkozott 15 hajléktalan emberrel, akik a Szent Péter bazilikánál várakoztak.

Az egyházfő az ITA Airways (volt Alitalia) légitársaság A320 neo repülőgén utazott Budapestre. A különjárat a tervezett 9.50 helyett kép perccel később landolt a budapesti repülőtér 2-es pályáján.

Ferenc pápát a katolikus egyház képviselői és a kormány tagjai fogadják, így Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – jelentette az InfoRádió helyszíni tudósítója.

A repülőgépre elsőként az apostoli nuncius lépett, és üdvözölte a pápát, aki egészségi állapota miatt nem az odagurított lépcsőn hagyta el a repülőgépet, hanem egy lifttel ereszkedett alá, és utána kezdődhetett el a hivatalos fogadás.

A pápai delegáció tagja mások mellett Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár és Paul Richard Gallagher érsek, a vatikáni államközi kapcsolatok vezetője.

Budapest, 2023. április 28.
Ferenc pápa megérkezik a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre 2023. április 28-án. Az egyházfő háromnapos apostoli látogatásra érkezett Magyarországra. Ferenc pápa mögött jobbról Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.
MTI/Kovács Tamás
Ferenc pápa megérkezik a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre 2023. április 28-án. Az egyházfő háromnapos apostoli látogatásra érkezett Magyarországra. Ferenc pápa mögött jobbról Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. MTI/Kovács Tamás

Tapssal köszöntötték a jelenlévők a pápát elsőként Semjén Zsolt lépett oda hozzá, majd egy népviseletbe öltözött kislány és kisfiú kenyérrel üdvözölte, amit meg is kóstolt az egyházfő. A protokolláris köszöntések után gyerekek fogadták, aki néhányukat meg is simogatta.

Ferenc pápát a saját fehér Fiat 500-as autója is a vörös szőnyeg végén várta, ezzel fog közlekedni Budapesten is. Az első ülésre beült, és így távozott repülőtér betonjáról. A program szerint a repülőtér várójába megy, ahonnan rövid pihenő után a budai Várba, a Sándor-palotába hajt majd a küldöttség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×