eur:
389.81
usd:
363.77
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatására készülő székek egyike a Gödi Piarista Szakmunkásképző asztalosműhelyében 2023. április 15-én. A műhelyben huszonegy darab szék készül a pápalátogatás helyszíneire.
Nyitókép: Kovács Attila

Öt trón készül a pápának, és már a színpad is épül a Kossuth téren

Javában zajlanak a magyarországi pápalátogatás előkészületei. A szervezők azt mondják, jól haladnak, minden időben készen áll majd Ferenc pápa érkezésére.

Két asztalosmester napi 12 órában dolgozik azért, hogy a szentatya a Vatikán kéréseinek megfelelő székekben foglaljon majd helyet háromnapos Magyarországi látogatásán. Öt trón készül a pápának, amik a katolikus egyházfő kérésére egyszerűek és világos színűek lesznek és további tizenhat a püspököknek és a diakónusoknak. Utóbbiak háttámlája magasabb lesz, és mindegyikbe belegravírozzák a Vatikán címerét. A székek nyárfából, kőrisből és tölgyfából készülnek – írja a hirado.hu.

Mindeközben épül a pápalátogatás főhelyszínén, a Kossuth téren a főszínpad, ahol majd elhelyezik az oltárt. A katolikus egyházfő április 30-án itt tart majd szentmisét délelőtt 10 órától. Ezt megelőzően a tervek szerint 9 óra körül a pápamobillal körbejárja majd a teret, ahová regisztráció nélkül bárki ellátogathat.

A szervezők azt javasolják az érkezőknek, hogy a Szabadság tér irányából közelítsék meg a helyszínt. A kapukat reggel 6 órakor nyitják meg, a térre biztonsági átvilágítás után lehet majd belépni várhatóan 8-óráig, ezután viszont lezárják.

Ferenc pápa legutóbb 2021-ben az Eucharisztikus Kongresszuson járt Magyarországon. Már akkor azt mondta, reméli, hamarosan visszatér Magyarországra. „A szentatya bízik bennünk, hiszen képesnek tart bennünket arra, hogy két hónap alatt egy háromnapos programot le tudunk bonyolítani. Közel két hét van a pápalátogatás kezdetéig, tehát célegyenesbe fordult a szervezés, és bátran mondhatom (…) jól haladunk” – nyilatkozta Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára az M1 Híradónak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×